Technologieparel Clear2Pay voor 275 miljoen naar Amerikaanse FIS

"Technology Made in Flanders": in 2001 door twee Vlamingen opgerichte marktleider in betalingssoftware gaat voor 275 miljoen euro van de hand. De overnemer is het Amerikaanse FIS.

Trefwoorden: #betaling, #clea2pay, #economie, #financieel, #fis, #ict, #overname, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE – Dat Clear2Pay van oprichters Michel Akkermans (CEO) en Jürgen Ingels (CFO) overgenomen wordt, komt niet als een verrassing. Beide lieten vroeger al weten op zoek te zijn naar een partner.

Dat is uiteindelijk het Amerikaanse FIS geworden, een mastodont met dan 39.000 medewerkers, die met zijn financiële software en diensten meer dan 14.000 instellingen in 110 landen bedient.

Ook Clear2Pay geldt als een – in dit geval financiële – techspeler van hoog niveau. En net zoals bij het 3D-printbedrijf Layerwise (zie leestips onderaan), komt ook in dit geval een Vlaams technologieparel in buitenlandse handen.

Zij het wel dat het om een speler van formaat gaat, die zijn strepen al heeft verdient: het bedrijf stelt in totaal 1200 mensen tewerk, haalt een zakencijfer van 11,5 miljoen euro en staat te boek als de onbetwistbare wereldleider in betalingstechnologie. "Made in Flanders".

Clear2Pay heeft er het voorbije anderhalve decennium wel bewust voor gekozen zijn hoofdkwartier in België te houden. Daarnaast heeft het eens 23 kantoren in 15 landen. En het staat bijvoorbeeld op de75ste in de Global FinTech100 lijst voor 2013.

Michel Akkermans in een reactie: "De betalingstechnologie verandert momenteel zeer snel om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de volgende generatie gebruikers (die bijvoorbeeld hun betalingen willen kunnen verrichten via alle types van media, redactie). Door onze krachten te bundelen, staan we sterker."