Strategische samenwerking tussen Artexis easyFairs en SMG

Eric Everard, easyFairs en Wes Westley, SMG hebben aangekondigd dat ze een strategisch verbond hebben gesloten en een joint venture hebben opgericht, namelijk Artexis-SMG.

Trefwoorden: #Artexis, #Artexis-SMG, #concertgebouw, #expositieruimte, #joint-venture, #SMG, #vakbeurs

Lees verder

nieuws

( Foto: Artexis, Eric Everard )

ENGINEERINGNET - Het bedrijf zal zich vestigen in Brussel en zal uiterst gespecialiseerde diensten voor het beheer van expo- en congrescentra aanbieden in en buiten Europa.

De nieuwe joint venture zal onafhankelijk optreden ten opzichte van de activiteiten van Artexis easyFairs als organisator van evenementen. Het zal de formule voor het professioneel beheer van evenementcentra van SMG toepassen op de Europese markt.

“De combinatie van lokaal personeel, dat over een diepgaande kennis beschikt van de Europese markten, met de processen en best practices van SMG, zal voor onze klanten een uitzonderlijke toegevoegde waarde opleveren”, zegt Eric Everard, CEO van Artexis easyFairs.

Het geografische bereik van de joint venture strekt zich uit over heel Europa (niet enkel de EU) met de uitzondering van België en Zweden, waar Artexis al een sleutelrol speelt in het beheer van beurshallen.

Artexis-SMG zal zich toespitsen op expositie- en congrescentra, waarbij het bedrijf geen andere kernactiviteiten van SMG, zoals theaters en sportstadia, zal aanspreken.


Over Artexis easyFairs:
Deze Groep organiseert evenementen in 16 landen (België, Canada, Colombia, Denemarken, Duitsland, Finland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Rusland, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland) en beheert 8 beurshallen in de Benelux en Noordelijke regio’s (Gent, Antwerpen, Namen (twee beurshallen), Mechelen, Bergen, Stockholm en Malmö). In 2014 zal de Groep meer dan 450 mensen tewerkstellen en zal ze inkomsten ter waarde van meer dan € 100 miljoen verwerven.


Over SMG:
SMG werd opgericht in 1977 met het beheer van onze eerste locatie, de Louisiana Superdome. Al snel werd begonnen met het beheren van congrescentra, expositiehallen en handelscentra, stadiums, kunstcentra, theaters, en gespecialiseerde locaties zoals centra voor de paardensport. Beurshallen die beheerd worden door SMG omvatten mijlpaalvestigingen zoals McCormick Place in Chicago, Cobo Center in Detroit, en het Moscone Center in San Francisco. SMG heeft zijn hoofdkwartier in de voorstad van Philadelphia en heeft kantoren overal in de VS en in Manchester, Engeland.