Winnaars Innovation Awards 2014 bekend (+video)

Gerald Schotman, voormalig CTO bij Shell en topman van de NAM, is uitgeroepen tot Corporate Innovator of the Year en verder vielen de zeezoutbatterij en de Groasis Greenboxx in de prijzen.

Trefwoorden: #Accenture, #Corporate Innovator of the Year, #Groasis Greenboxx, #Innovation Awards 2014, #NAM, #Shell

Lees verder

Nieuws

( Foto: Accenture )

ENGINEERINGNET.NL - De Accenture Innovation Awards 2014, gehouden in DeFabrique te Utrecht, zijn vorige week vrijdagavond uitgereikt. Start-ups, juryleden, sprekers, incubators, partners en mensen uit het bedrijfsleven kwamen bijeen om de uitreiking bij te wonen, zo'n 1500 mensen in totaal.

Na de pitches van meer dan vijftig start-ups, maakte de jury een keuze voor de uitreiking van de Groene Tulp en de Blauwe Tulpen aan de beste innovaties per categorie.

Daarnaast is Gerald Schotman, voormalig CTO bij Shell en topman van de NAM, uitgeroepen tot Corporate Innovator of the Year. Schotman was dé man achter alle technologische vernieuwingen binnen Shell en in die rol betrokken bij alle innovaties van het bedrijf. Gerald Schotman overzag hiervoor een jaarlijkse R&D-budget van meer dan een miljoen dollar.

De publieksprijs ging naar United Wardrobe, een hippe, veilige marktplaats voor kleding. Op United Wardrobe kun je rondneuzen in kledingkasten van ruim 15.000 actieve gebruikers en deze kleding kopen.

De Groene Tulp (Sustainability) is uitgereikt aan Groasis Greenboxx van het bedrijf Groassis Tech. De Groasis Greenboxx is gemaakt van gerecycled papier en is 100% biologisch afbreekbaar. De Greenboxx helpt eerst de boom om te beginnen met groeien waarna de Greenboxx degradeert en dient als voedingsstof. Geschikt voor herbeplanting van verwoestijnde gebieden.

Twee blauwe tulpen waren beschikbaar voor de Zeezoutbatterij, die is ontwikkeld door Dr. Ten (categorie Consumer Products & Services en de categorie Energy & Chemicals). Deze batterij is geschikt voor de stationaire opslag van bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie of het tijdelijk opslaan van elektriciteit uit het net.

Ook kan deze als laadpaal fungeren bij het opladen van elektrische auto’s. De batterij heeft zeezout als belangrijkste component en koolstof als elektrode materiaal. Een natuurlijke, schone batterij die in prototype testen al meer dan 7.000 cycli draaide en volledig kan worden leeg geladen.

De gebruikte materialen maken deze batterij tot de goedkoopste en schoonste batterij ter wereld.

Andere Blauwe Tulpen vielen ten deel aan Blendle (categorie Media & Entertainment), CrowdyHouse (categorie (e)Retail), abcdeSIM (categorie Health), Fairzekering (Financial Services), Electronic oral drug delivery van het bedrijf Medimetrics (categorie High Tech), 4Silence – Whisstone (categorie Public Services) en de eTrack & eTag van de Fasttrack Company (categorie Communications en de categorie High Tech)

Naast de prijsuitreiking waren er Ronde Tafel discussies, debatten, pitches, interessante sprekers uit binnen- en buitenland en een innovatiemarkt, waar de meest bijzondere innovaties werden tentoongesteld.

Hier lieten meerdere bedrijven hun product zien, zoals drones en een Selfieprinter.


Bekijk hieronder een video over de Award uitreiking: