TU/e behaalt wereldrecord ’Grootste Tetris-spel’

Twee jaar na een mislukte poging om het Guinness Book of Records te halen met het 'grootste Tetris-spel' ooit, heeft studentenvereniging Thor van TU/e alsnog een wereldrecord neergezet.

Trefwoorden: #grootste tetris spel, #Guinness Book of Records, #Guinness World Record, #Technisch Universiteit Eindhoven, #tetris, #TU/e, #wereldrecord

Lees verder

research

( Foto: © Bart van Overbeeke )

ENGINEERINGNET.NL - Met het nieuwe Guinness World Record 'grootste Tetris-spel ooit' scherpen de studenten het oude record flink aan: van 125 naar 1.000 vierkante meter.

Het verbeterde raamwerk werd eerst horizontaal 'uitgerold' en getest als Tetris-veld op het terrein van TU/e. Dat raamwerk bestaat uit 3.200 leds, 400 meter pvc-buis en maar liefst 3 kilometer stroomkabel.

Het record werd op 1 december realiteit, nadat er vier 'lijnen' waren weggespeeld in het Tetris-spel. Thor moet daarvan foto's, bewegend beeld en een rapport van twee onafhankelijke getuigen aan de jury van Guinness World Records overhandigen.

Op 15 december volgt 'deel 2' van het 'Grootste Tetris-spel ooit'. Op die dag wordt het raamwerk namelijk met een hijskraan tegen gebouw Potentiaal opgehangen. Dan is het reusachtige Tetris-spel bij het invallen van de duisternis werkend te zien is.

“We gaan op het parkeerterrein voor Potentiaal een hoek inrichten van waaruit het spel met joysticks te spelen is. Iedereen kan dan een poging wagen en het record daadwerkelijk zien.” aldus Bram Witteman, student van Technische Universiteit Eindhoven.

Het raamwerk blijft een paar dagen tegen de gevel van Potentiaal hangen.