• 16/12/2014

Engineering in Belgium. Ook uw mening telt! - invitatie

We staan er soms te weinig bij stil, maar heel wat Belgische uitvindingen spelen een belangrijke rol op wereldvlak.

Trefwoorden: #Dag van de Ingenieur, #enquête, #uitvinding, #USG Engineering Professionnals

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Als je aan Belgische uitvindingen denkt, denk je dan aan de tram, de jpg, asfalt, de mercatorprojectie of waarom niet de verlostang of de pil? Of hou je zoals de meesten onder ons reeds halt bij de saxofoon?

En wat dacht je van het feit dat 1 op 3 ingenieurs een uitvinding in zijn hoofd heeft of die vorm probeert te geven (cfr. Ingenieursbarometer 2014), of dat 95% van de bevraagde ingenieurs fier is op zijn job?

Maar … ingenieurs zijn enorm geëvolueerd , ze worden meertalig, entrepreneur, multidisciplinair en tegelijkertijd specialist.

De combinatie van innovatie en ondernemerschap is de enige te bewandelen weg om de concurrentiepositie van België te verstevigen.”
- Wilson De Pril, Directeur Generaal Agoria Vlaanderen

Sterke merken!
USG Engineering Professionals, Agoria, Electrabel, DEME, HR Rail (Infrabel en NMBS) Sabca, Umicore, VDAB, Vlerick Alumni, Jobat en Engineeringnet zijn begaan met de ingenieur van vandaag en zijn toekomst.

Daarom dat we dit jaar een coalitie hebben gevormd van sterke merken. Bedrijven en organisaties die een belangrijke rol willen in spelen in het uittekenen van de krijtlijnen voor een lange termijn visie gebaseerd op een degelijk onderzoek. En daar hebben we nu net uw input voor nodig.

Ook uw visie telt!
Voor de 8e keer op rij onderzoekt USG Engineering Professionals het reilen en zeilen
van de ingenieur. Het thema van dit jaar is ‘Engineering in Belgium’ en afhankelijk van de rol die u vervult vragen we naar uw visie en mening.

  1. Ingenieurs en technische professionals
  2. Technische studenten hoger onderwijs (bachelors en masters)
  3. Bedrijven die engineering professionals tewerkstellen

Heeft u een ander profiel dan hierboven, maar toch een belangrijke mening?
Contacteer ons via info@usgengineering.be

Via www.dvdi.be komt u alles te weten omtrent de activiteiten van de Dag van de ingenieur 2015.

Meer info?
Contacteer kathleen.dupont@usgengineering.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
USG Engineering Professionals


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.