• 08/01/2015

Engineering in Belgium. Uw mening graag! - invitatie

Hoe zijn onze ingenieurs geëvolueerd? Is België nog innovatief en competitief binnen ‘engineering’ of uitvindingen? Hoe staat het met onze ingenieursstudenten en de scholen?

Trefwoorden: #Dag van de Ingenieur, #enquête, #ingenieursbarometer, #USG Engineering Professionnals

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De 8e editie van de Ingenieursbarometer zal u hierover heel wat informatie brengen.

Volgens ons vorig onderzoek bleek alvast dat ingenieurs meertalig worden en meer als entrepreneurs gaan denken. Ze blijven specialist maar multidisciplinair. 1 op 3 ingenieurs heeft een uitvindinding in zijn hoofd of probeert die vorm probeert te en 95% van de bevraagde ingenieurs is fier op zijn job?

En ja hoor, er zijn echt nog Belgische uitvindingen -na de saxofoon- die een belangrijke rol spelen op wereldvlak.

Sterke merken!
Om dit jaar terug boeiende informatie te verzamelen voor de Dag van de Ingenieur en de daarmee verbonden activiteiten hebben we deze keer onze krachten gebundeld met enkele sterke merken.

De combinatie van innovatie en ondernemerschap is de enige te bewandelen weg om de concurrentiepositie van België te verstevigen.”
- Wilson De Pril, Directeur Generaal Agoria Vlaanderen

USG Engineering Professionals, Agoria, Electrabel, DEME, HR Rail (Infrabel en NMBS) Sabca, Umicore, VDAB, Vlerick Alumni, Lidl, Jobat en Engineeringnet zijn stuk voor stuk bedrijven of organisaties die begaan zijn met de ingenieur van vandaag en zijn toekomst.

Wil jij ook een rol spelen in het uittekenen van de krijtlijnen voor een lange termijn visie? Neem dan vandaag nog deel aan ons onderzoek, afhankelijk van uw profiel.

  1. Ingenieurs en technische professionals
  2. Technische studenten hoger onderwijs (bachelors en masters)
  3. Bedrijven die engineering professionals tewerkstellen

Hoe komt u in het bezit van de GRATIS Ingenieursbarometer 2015?
Het naslagwerk met de gebundelde resultaten van ons onderzoek, de visie van o.a. vooraanstaande werkgevers en een résumé van ons rondetafelgesprek bezorgen wij u graag, als u na het invullen van onze anonieme enquête ook uw emailadres nalaat.

Heeft u een ander profiel dan hierboven, maar toch een belangrijke mening?
Contacteer ons via info@usgengineering.be

Via www.dvdi.be komt u alles te weten omtrent de activiteiten van de Dag van de ingenieur 2015.

Meer info?
Contacteer kathleen.dupont@usgengineering.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
USG Engineering Professionals


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.