Eerste fabrieken van de toekomst bekend gemaakt (+video)

De bedrijven Continental uit Mechelen, Dentsply Implants uit Hasselt, Newtec uit Erpe-Mere en Provan uit Genk zijn de eerste fabrieken van de toekomst in ons land.

Trefwoorden: #Agoria, #Continental, #Dentsply Implants, #fabrieken van de toekomst, #Factory of the future, #Industrie 4.0, #Made different, #Newtec, #Provan, #Sirris

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Deze vier technologiebedrijven investeerden de voorbije jaren zodanig in o.a. de modernisering van hun machines, digitalisering, sociale innovatie en ecologie dat ze vandaag op productievlak internationaal tot de wereldtop behoren.

Uit handen van Vlaams minister Philippe Muyters ontvingen ze de award ‘Factory of the future’. Technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie, begeleiden momenteel nog 140 andere bedrijven in hun transformatie naar fabriek van de toekomst.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen: "Direct en indirect verdienen meer dan een half miljoen Vlamingen hun boterham in de industriële maaksectoren. De totale industrie is goed voor meer dan 80% van de export van het Vlaams gewest, noodzakelijk om onze welvaart te onderhouden. Transformatie van de productie-activiteiten is absoluut noodzakelijk.”

Daarom werkten Agoria en Sirris een ambitieus toekomstplan ‘Made Different’ voor de industrie uit. Met steun van de Vlaamse regering willen ze de industrie internationaal positioneren en klaar stomen voor de vierde industriële revolutie (Industrie 4.0).

Ook in andere landen als de Verenigde Staten (Production in the Innovation Economie (PIE)) en Duitsland (industrie 4.0) wordt volop op de maakindustrie ingezet via gelijkaardige initiatieven. Maar de sterke nadruk op de menselijke factor en de individuele begeleiding van bedrijven maken het ‘Made Different’-programma uniek.


(bron en foto: Agoria)

Op de foto:
De vier gelukkige winnaars samen op de foto met Wilson De Pril (Agoria, uiterst links), minister Muyters (midden) en Herman Derache (Sirris, uiterst rechts).

Video
Terugblik naar de uitreiking en kennismaking met de vier winnaars.