Pfizer opent nieuwe vaccinproductie-eenheid in Puurs

Afgelopen week huldigden Vlaamse minister-president, Geert Bourgeois, en minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen de nieuwe hoogtechnologische vaccinproductie-eenheid van Pfizer in.

Trefwoorden: #Geert Bourgeois, #investering, #Jo Vandeurzen, #Pfizer, #Pfizer puurs, #Prevenar13, #vaccin, #vaccinproductie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pfizer )

ENGINEERINGNET.BE - Pfizer Puurs is de grootste Europese productie-eenheid van de farmaceutische groep.

Afgelopen week openden Vlaamse minister-president, Geert Bourgeois, en minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen officieel de nieuwe productie-eenheid voor het Prevenar13-vaccin.

Pfizer investeerde de afgelopen vijf jaar meer dan 411 miljoen euro in Puurs. De opening van de nieuwe productie-eenheid voor het pneumokokkenvaccin Prevenar13 in Puurs getuigt van de strategie van de farmaceutische groep om haar Belgische roots te versterken.

Momenteel stelt Pfizer ruim 1.500 mensen te werk in de vestiging in Puurs. De investeringen in de nieuwe vaccineenheid schepten al een honderdtal nieuwe banen. Om de vele andere nieuwe activiteiten - naast de vaccineenheid - succesvol te laten verlopen, is Pfizer Puurs momenteel verder op zoek naar technische operatoren, project managers en projectingenieurs.

"De nieuwe vaccineenheid bewijst dat we onze positie als een van de belangrijkste werkgevers in de Belgische farmaceutische industrie verder versterken, zelfs in economisch onzekere tijden. Bovendien zijn we nog op zoek naar een honderdtal uiterst bekwame technische werknemers om samen met ons onze nieuwe activiteiten verder uit te bouwen.

Pfizer zal immers in de loop van dit jaar ongeveer tachtig miljoen euro investeren om een nieuwe eenheid te bouwen voor de productie van injectiespuiten en om de vriesdroogcapaciteit in Puurs te stimuleren.", zegt Luc Van Steenwinkel, Managing Director van Pfizer Puurs.

De productie-eenheid in Puurs is niet alleen de grootste Pfizer-vestiging in Europa, ze is ook koploper op het vlak van expertise en innovatie in steriele productie.

Puurs is niet alleen Pfizers grootste productie- en verpakkingseenheid in Europa, het is op één na de grootste ter wereld. Het is één van de grootste productie- en verpakkingseenheden in zijn soort en is gespecialiseerd in steriele formulerings-, vul- en verpakkingstechnieken.

"Pfizers investeringen van de afgelopen jaren bewijzen dat het moederhuis groot vertrouwen stelt in onze technische knowhow en vaardigheden.

We zijn trots om binnen het Pfizer-netwerk erkenning te krijgen voor onze plaatselijke vakkennis, die ook te maken heeft met onze vestiging in een kennisgedreven regio zoals Vlaanderen.", legt Luc Van Steenwinkel uit.

De nieuwe vaccineenheid in Puurs biedt onderkomen aan het complexe productieproces van het vaccin Prevenar13 dat sinds een 2011 opgenomen is in het immunisatieschema voor kinderen in België.

Prevenar13 kwam in Europa voor het eerst op de markt in december 2009, voor gebruik bij zuigelingen en kleine kinderen. Ondertussen is het vaccin in meer dan 120 landen goedgekeurd voor ziektepreventie, zowel bij kinderen als volwassenen.

Momenteel is Prevenar13 ook opgenomen in het nationale immunisatieprogramma van meer dan vijftig landen wereldwijd en wordt het toegediend aan bijna dertig miljoen kinderen per jaar.

Dankzij de opening van deze hoogtechnologische productie-eenheid in Puurs kan Pfizer voortaan van daaruit jaarlijks meer dan 75 miljoen vaccindosissen produceren, verpakken en verdelen naar landen overal ter wereld.