Team van VUB en iMinds wint Vlaamse programmeerwedstrijd

De jaarlijkse Vlaamse programmeerwedstrijd werd ook dit jaar gewonnen door PhD studenten van VUB en iMinds.

Trefwoorden: #ICT, #iMinds, #IT-bedrijven, #programmeerwedstrijd, #programmeren, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

nieuws

( Foto: iMinds )

ENGINEERINGNET.BE - De jaarlijkse Vlaamse programmeerwedstrijd werd dit jaar georganiseerd door KU Leuven en Thomas Moore.

Deelnemers nemen het tegen elkaar op door in beperkte tijd (3 uur) zoveel mogelijk uitdagende programmeer-oefeningen op te lossen in een van de vele ondersteunde programmeertalen.

De opzet van de wedstrijd is geïnspireerd door de internationale programmeerwedstrijden van de ACM (the Association for Computing Machinery). De Vlaamse editie is geen klassieke "Olympiade": er wordt een grote nadruk gelegd op teamwork.

De teams werken samen op één laptop. De vragen worden rechtstreeks opgelost op computer, en volledig geautomatiseerd verbeterd.

Drie onderzoekers van het Department of Electronics and Informatics (iMinds - ETRO - VUB) hebben, net als vorig jaar, de Vlaamse Programmeerwedstrijd gewonnen.

Gabor Fodor, Petar Marendic en Beerend Ceulemans zijn PhD onderzoekers aan de VUB en vormden, net als vorig jaar, het winnende team in de categorie ‘Masterstudenten en afgestudeerden’.

Naast categorie 4 voor masterstudenten en afgestudeerden waren er ook categorieën voor (1) leerlingen uit het secundair onderwijs, (2) professionele bachelorstudenten en (3) academische bachelorstudenten. Met dit initiatief wil de organisatie ICT opleidingen promoten.

De wedstrijd wordt gesponsord door Belgische IT bedrijven.