Gecertificeerde Howest-studenten gaan cybercrime bestrijden

Studenten, die een opleiding 'Toegepaste Informatica, Computer and Cyber Crime Professional' volgden aan de Howest hogeschool, behaalden het Certified Ethical Hacker-getuigschrift.

Trefwoorden: #computer, #Computer and Cyber Crime Professional, #Cyber crime, #hacker, #hogeschool, #Howest, #informatica, #opleiding, #Toegepaste Informatica

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De Howest Hogeschool in West-Vlaanderen is de eerste hogeschool is die een dergelijk examen organiseert.

Een ethical hacker is een professional die de denk- en werkwijze van hackers kent en gebruikt om zijn systeem of netwerk te beveiligen.

In mei 2013 is Certified Ethical Hacker (CEH) in ons land gelanceerd. CEH v8 bevat de laatste technologieën en updates met de nieuwe module Hacking Mobile Platforms.

De CEH v8 certificering is ANSI geaccrediteerd en voldoet onder andere aan NICE (Compliance to National Initiative for Cybersecurity Education) en het Amerikaanse DoD (Department of Defense) 8570 mandaat.

De Certified Ethical Hacker (CEH) training is de meest actuele en diepgaande security training in zijn soort en is platform- en productonafhankelijk.

De opleiding wordt afgesloten met het CEH examen van EC-Council. Het CEH certificaat staat internationaal bekend als een waardevolle aanvulling op Microsoft, Cisco of Linux certificaten.

In 2013 startte Howest binnen de opleiding Toegepaste Informatica met het keuzetraject Computer & Cyber Crime Professional.

Dit keuzetraject leidt jongeren op tot IT security consultant, IT-gerechtsdeskundige of systeembeheerder. Ook kunnen afgestudeerden ingeschakeld worden om software te testen of programmeerteams bij te staan bij het beveiligen van hun software.

De opleiding kwam tot stand in samenwerking met de federale en regionale computer crime unit en de docenten zijn stuk voor stuk specialisten in die materie en bovendien professionals die hun sporen al verdiend hebben bij het tegengaan van computer- en cybercriminaliteit.


(Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net)