Tien genomineerde start-ups voor Deloitte’s Rising Star Award bekend

Deloitte Belgium maakt namen bekend van de 10 jonge technologiebedrijven die genomineerd zijn voor de Rising Star Award 2015 voor start-ups, een onderdeel van de Deloitte Fast 50-competitie.

Trefwoorden: #deloitte, #fast 50, #Rising Star, #Rising Star Award, #start-up, #startup

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deloitte )

ENGINEERINGNET.BE - De shortlist van 10 genomineerden voor de gegeerde Rising Star Award is bekend. Aan de competitie, bestemd voor veelbelovende bedrijven die minder dan vijf jaar actief zijn in de technologiesector, namen dit jaar niet minder dan 55 start-ups deel. Vorig jaar waren dat er 38.

Nikolaas Tahon, Managing Partner Accountancy bij inrichter Deloitte: “Dat is het bewijs van een sterke en groeiende start-upcultuur in België. Deze jonge, veelbelovende bedrijven zijn een belangrijke troef voor de Belgische economie.”

De 55 inschrijvingen concentreren zich vooral rond de steden Gent (34%), Brussel (31%) en Antwerpen (12%).

Alle kandidaten werden uitgenodigd om op 29 oktober een pitch te brengen voor een interne jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino en voormalig CEO van Telenet.

De tien genomineerden mogen nu nogmaals een pitch brengen op 18 november, vlak voor de Fast 50 award-ceremonie.

Een onafhankelijke jury zal hen beoordelen op basis van hun groeipotentieel, disruptief innovatiegehalte, professionaliteit van hun team en de schaalbaarheid van hun concept.