• 04/06/2013
  • |     BB

Business consultant meest gevraagde ICT-profiel in België

Ons land telt zowat 11.700 openstaande vacatures voor ICT’ers, zo blijkt uit arbeidsmarktenquête. Vooral business consultants zijn met 3.472 vacatures in trek.

Trefwoorden: #agoria, #business consultant, #ict, #maintenance engineer, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: Copa-Data )

ENGINEERINGNET.BE – Agoria voert om het jaar een ICT-bevraging uit bij bedrijven en overheden in de drie gewesten. Daaruit blijkt dat iets meer 160.000 mensen hun brood verdienen met een ICT-job.

Hun aantal gaat al jaren in stijgende lijn en de trend blijft – als een van de weinige in deze onzekere tijden - aanhouden.

'Helaas volgt ook het aantal niet-ingevulde vacatures die trend', stelt de federatie, die verder uitrekende dat 'door alle ICT-vacatures in te vullen ons land zijn BBP met 1,3 miljard euro zou kunnen verhogen'.

Er werd meteen ook gepeild de meest gevraagde functies bij ICT-bedrijven, industriële productiebedrijven, dienstenbedrijven en overheidsdiensten.

Met ongeveer 8.000 is het aantal niet-ingevulde informaticajobs het grootst in het Vlaams gewest. Maar ook in het Brussel (2.000 tot 3.000 openstaande vacatures) en het Waals gewest (1.000 tot 1.500) zijn en blijven ICT-ers gegeerde profielen.

Agoria ging ook na welke functies het meest gevraagd zijn. De business-consultant staat met 3.472 niet-ingevulde vacatures bovenaan, gevolgd door ontwikkelaars van oplossingen en toepassingen, zowel soft- als hardware (1.853) en Infrastructure Operations and Maintenance Engineer (1.051).