• 10/03/2014

3dee van start met eigen 3D-printing store in Antwerpen

Aan het chique Hopland in Antwerpen opende dit weekend 3dee de deuren onder het motto ‘elk idee in 3D’. In de winkel kan je 3D-bestanden laten drukken.

Trefwoorden: #3d, #3dee, #3d print, #Coenjaerts, #Deepah Mehta, #Paridaens

Lees verder

Nieuws

( Foto: LDS, DeepahMehta bij Makerbot-printer )

ENGINEERINGNET.BE – De nieuwe shop kwam er na pop-up’ deze winter in de Antwerpse stadsfeestzaal. Achter het initiatief staan webdesigner Stijn Paridaens, Cathérine Coenjaerts en Deepah Mehta, die ook actief is in het 3D Hub-gebeuren in Antwerpen.

Je kan er 3D-bestanden laten drukken; maar ook voorwerpen laten scannen. Uit de printers komen snuisterijen en speeltjes in ABS en PLA. Maar ook bouwmodellen, bedrijfslogo’s of een postuurtje van jezelf. 3dee organiseert verder workshops waar de klant leert zijn eigen 3D-printer te bouwen.

Binnenkort wordt er de handscan aangevuld met een vaste installatie die op nauwelijks enkele seconden tijd je maten neemt. In de 3D printing store kan je ook terecht voor handzame en betaalbare 3D printers.

Groot Antwerpen telt op dit ogenblik overigens al 55 print hubs of ‘locale 3D printers’ waar men met .STL-bestanden terecht kan.


(Luc De Smet)