Peter Demuynck wordt nieuwe spreekbuis van Agoria Vlaanderen

Peter Demuynck wordt vanaf 1 januari 2017 het nieuwe gezicht van Agoria Vlaanderen. Hij volgt Wilson De Pril op, die al sinds 1975 actief is bij wat destijds nog Fabrimetal heette

Trefwoorden: #agoria, #demunck, #de pril

Lees verder

HR

( Foto: Agoria, links Demunck, rechts De Pril )

ENGINEERINGNET.BE - Peter Demuynck (49) kwam in 2005 terecht bij Agoria, om er het internationale departement te gaan leiden. Hij wist verschillende exportclubs uit te bouwen rond specifieke thema’s zoals onder meer sporttechnologie, infrastructuur, gezondheidszorg, (hernieuwbare) energie, banktechnologie en voedingstechnologie. Deze business clubs organiseren momenteel een vijftigtal internationale missies per jaar waarbij contacten gelegd worden op het hoogste niveau.

Wilson De Pril, die dit jaar 65 wordt, was jarenlang de spreekbuis van de technologiebedrijven bij de Vlaamse regering en andere stakeholders. Nog in 2015 werd hij benoemd tot Alumnus van het Jaar door de faculteit Economie & Bedrijfsbeheer van de Universiteit van Gent.

De Pril zag tijdens zijn loopbaan de technologie naar eigen zeggen enorm evolueren en meent dat er nog opportuniteiten zijn: "Vlaanderen herbergt een perfecte mix van grote en kleine bedrijven, familiaal en internationaal en ik ontdek nog steeds prachtige starters en gazellen met groot potentieel. In de context van de transformatie van de industrie naar fabrieken van de toekomst, blijven innovatie en internationalisering de sleutels voor een florerend Vlaanderen".

Ook nieuw directeur Demuynck hamert hierop. Hij richt zich daarbij in het bijzonder tot de jongeren, een generatie voor wie technologie een evidentie is in het privé- en professioneel leven.