Derde editie van STEMfluencers van start gegaan

Nog tot en met 31 mei geven meer dan 100 jonge medewerkers van chemie- en life sciencesbedrijven gastlessen in de eerste graad van het middelbaar onderwijs. essenscia vlaanderen en Vlajo willen opnieuwmeisjes en jongens warm te maken voor STEM.

Trefwoorden: #engineering, #essenscia, #mathematics, #science, #STEM, #technologie

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de start van het onderwijsproject in 2021 hebben STEMfluencers zo’n 7.000 jongeren van dichtbij laten kennismaken met STEM, chemie en life sciences.

Gesterkt door het succes van de voorbije twee edities hebben essenscia vlaanderen en Vlajo, in samenwerking met Technopolis, ook dit schooljaar de handen in elkaar geslagen voor een nieuwe editie van STEMfluencers.

Daarbij trekken meer dan 100 jonge medewerkers uit de sector van de chemie en life sciences de komende weken en maanden naar middelbare scholen over heel Vlaanderen en Brussel om er als enthousiaste STEM-ambassadeurs hun persoonlijk verhaal te vertellen.

Voor leerlingen en leerkrachten is er een uitgebreid educatief lessenpakket om de gastlessen van de STEMfluencers voor te bereiden. Technopolis ontwikkelde speciaal voor de lessenreeks een aantal spectaculaire chemieproefjes om te demonstreren in de klas.

Zij kregen ook een specifieke opleiding om hun gastlessen op een boeiende en interactieve manier in te vullen.

Alle studies en enquêtes maken duidelijk dat bedrijven, zeker in de sector van chemie, kunststoffen, farma en biotech, nood hebben aan jong STEM-talent. Toch kiezen nog altijd te weinig jongeren voor een STEM-studierichting.

Aan deze derde editie nemen STEMfluencers uit deze sectorbedrijven deel: Agfa-Gevaert, Air Liquide, Air Products, Ashland, BASF Antwerpen, Bayer, Bekaert, Bio Base Europe Pilot Plant, Borealis, Chemours, Covestro, 3M, DNCP, Dow, Eastman, Envalior, Evonik, Indaver, INEOS Inovyn, INEOS Oxide, INEOS Styrolution, Johnson & Johnson Innovative Medicine, Lanxess, Mitsubishi Chemical Group, Molymet, Novartis, Pfizer, Proviron, Sanofi, SCK-CEN, Tekni-Plex, TotalEnergies, Vynova.