13e editie van Little Innovators in teken van STEM-promotie

Onlangs vond de dertiende editie van Siemens Little Innovators plaats. Zo'n honderd acht- tot twaalfjarige kinderen doken via interactieve workshops in de wereld van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Trefwoorden: #Siemens, #STEM, #workshops

Lees verder

Opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - In het kader van de Europese week van de mobiliteit konden de Little Innovators op de Siemens-site in Huizingen kiezen tussen vijf workshops waarbij duurzame mobiliteit centraal stond.

Siemens, de Techniek- en WetenschapsAcademie van Hogeschool UCLL, vzw De Creatieve STEM en vzw Boomerang verzorgden een programma waarin kinderen de basis van elektriciteit en veiligheid konden ontdekken, kennismaken met programmeren en automatiseren, en een introductie kregen in energiebeheer.

Siemens liet de kinderen op een speelse manier kennismaken met de praktische toepassingen van zijn technologie in verschillende vakgebieden zoals industrie, infrastructuur en mobiliteit.

De jonge deelnemers kregen de kans om de logistiek van een kleine fabriek te organiseren, een trein veilig naar zijn bestemming te leiden en een stad slim van energie te voorzien.

Nieuw in deze dertiende editie waren de ‘Siemens Little Innovators’-kits, waarmee de kinderen op een interactieve manier de magie van programmeren ontdekten. Siemens investeerde in de conceptualisatie en ontwikkeling van deze kits, die voortaan ook door Hogeschool UCLL zullen worden ingezet.

De Techniek- en WetenschapsAcademie van Hogeschool UCLL bracht met een luchttunnel naar de ruimte de kinderen in aanraking met zwaartekracht en aerodynamica.

Vzw De Creatieve STEM gaf in de workshop 'Precious Plastics' inzicht in verschillende soorten kunststoffen.

Vzw Boomerang liet de jonge deelnemers tijdens het 'Repair Café for Kids' ontdekken hoe belangrijk het is om dingen te repareren en hoe ze zelf aan de slag kunnen om kapotte spullen nieuw leven in te blazen.