BAM-PGGM-combinatie zal Duitse pps-snelweg A94 voltooien

De joint venture Isentalautobahn heeft met de Zuid-Duitse autosnelwegbeheerder Autobahndirektion Südbayern ‘financial close’ bereikt voor de voltooiing van de Duitse snelweg A94.

Trefwoorden: #BAM, #BAM PPP Deutschland, #Berger Bau, #Eiffage Bau, #infrastructuur, #joint-venture, #snelweg

Lees verder

Techniek

( Foto: Maximilian Dörrbecker (Chumwa )

ENGINEERINGNET.NL -De projectwaarde voor de voltooiing van de snelweg A94 tussen Forstinning (bij München) en Marktl bedraagt ruim 1,1 miljard euro.

Het project betreft ontwerp, aanleg, financiering en onderhoud van een nieuw traject van drie rijbanen en een vluchtstrook over een lengte van 33 kilometer tussen Pastetten en Heldenstein.

Bovendien omvat het contract het onderhoud en de exploitatie van het 77 km lange traject van de A94 Forstinning and Marktl gedurende dertig jaar.

Bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door het Duitse infrabedrijf van BAM, Wayss & Freytag Ingenieurbau, in samenwerking met Berger Bau en Arge Eiffage VI 1 (Wittfeld, Faber Bau, Heinrich Walter Bau).

De bouw gaat op 1 februari 2016 van start en is naar verwachting eind oktober 2019 gereed.

Het onderhoud is gedurende een periode van dertig jaar in handen van een zogenoemde special purpose company, gevormd door BAM PPP Deutschland, Berger Bau en Eiffage Bau.


- Wikimedia)