Eerste onderdeel opgeleverd van ’Nederlands’ Apache-landingsgestel

Fokker Helmond leverde vandaag het eerste in Nederland onderhouden onderdeel van een Apache-landingsgestel op: de schokdempers van de gevechtshelikopter.

Trefwoorden: #Apache-landingsgestel, #Defensie, #Fokker, #gevechtshelikopter, #onderhoud, #schokdemper

Lees verder

Techniek

( Foto: Defensie )

ENGINEERINGNET.NL - Voorheen werden deze onderdelen in de VS onderhouden bij Boeing. Dankzij eerder afgesloten overeenkomsten tussen Boeing en Fokker, maar ook Boeing en de luchtmacht, gebeurt dat nu in Nederland.

Doel is het onderhoud aan de toestellen betaalbaar te houden en de inzetbaarheid te verhogen door kortere doorlooptijden en een betere beschikbaarheid van onderdelen. Daarnaast wordt zo hoogwaardige werkgelegenheid gecreëerd in Nederland.

Het onderhoud aan de onderdelen van het Apache-landingsgestel is nog maar het begin van onderhoudswerk aan meer onderdelen. Zo is Fokker bezig zich te kwalificeren voor het onderhoud aan het landingsgestel van de Chinook-transporthelikopter. Deze ontwikkeling sluit goed aan bij de Maintenance-Valley-gedachte om onderhoudsactiviteiten te concentreren in Zuid-Nederland.

Als leverancier van Boeing produceert en onderhoudt Fokker verschillende metalen- en composietenonderdelen voor de Apache en Chinook van het Defensie Helikopter Commando.