Qaelum haalt referentiecontract van AZ Delta ziekenhuizengroep binnen

Dit is Belgisch. Hoogtechnologische spin-off van Universitaire Ziekenhuizen Leuven kaapt groot contract van AZ Delta ziekenhuizengroep voor neus van grote marktspelers weg.

Trefwoorden: #az delta, #guy marchal, #qaelum, #Total Quality Monitoring, #tqm, #ziekenhuis

Lees verder

research

( Foto: Qaelum )

ENGINEERINGNET.BE - Het Belgische Qaelum, een hightech-bedrijf dat ontstaan is uit onderzoek van de professoren Guy Marchal, Raymond Oyen en Hilde Bosmans aan de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven, is erin geslaagd een groot softwarecontract voor de neus van de internationale marktspelers weg te kapen.

De grote AZ Delta ziekenhuizengroep heeft er namelijk voor gekozen quasi alle bestaande Total Quality Monitoring-software (van een van de grote aanbieders) voor zijn diagnostische afdelingen te vervangen en aan te kopen bij het kleine Qaelum.

De vervanging van zijn TQM-software komt er, omdat de groep zich sneller en met minder middelen wil conformeren aan de Europese wetgeving inzake radiologie die vanaf 2018 in voege zal treden.

In eerste instantie wil de groep - met drie ziekenhuizen in Roeselare en één in Menen - de huidige situatie van zijn radiologie-afdelingen in kaart te brengen, om zo de noden en de verplichtingen naar de wetgeving op te lijsten.

Meer in detail zorgt de software ervoor dat alles wat met röntgen dosiometrie te maken heeft, nauwkeurig geregistreerd wordt.

De groep wil naar eigen zeggen "deze massieve hoeveelheid data (big data) in de toekomst gebruiken om gelijkaardige diagnostisch onderzoeken met elkaar te vergelijken, om zo zijn röntgenapparatuur efficiënter in te zetten zodat het verbruik verder kan dalen".

Maggie De Block zal tevreden zijn...