Siemens versterkt softwaredivisie via overname Amerikaanse CD-adaptco

Siemens versterkt de portfolio van zijn PLM Sofware-divisie via de overname van het Amerikaanse CD-adapco, een hooggespecialiseerde ontwikkelaar van CAE-systemen.

Trefwoorden: #cd-adaptco, #cfd, #csm, #plm, #siemens, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: CD-adaptco )

ENGINEERINGNET - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Digital Factory Division, ziet zijn rangen versterkt met de 900 nieuwe medewerkers en 200 miljoen dollar omzet van CD-adaptco.

Het voor zowat 970 miljoen dollar overgenomen bedrijf is een specialist in het ontwikkelen van simulatiesoftware voor engineering, zoals Fluid Dynamics (CFD) en Solid Mechanics (CSM).

Daarmee pikt het Duitse concern in om het groeiende succes van dit type software: de afgelopen drie jaren wist CD-adapto te groeien met gemiddeld 12%. De referentielijst is alvast indrukwekkend: 14 van de grootste autobouwers te wereld, de 10 grootste ruimtevaartbedrijven en 9 van de 10 belangrijkste constructeurs voor de energie- en maritieme sectoren zijn klant.

CD-adapco komt onder de vleugels van Siemens PLM Software, een aanbieder van product lifecycle management (PLM) en manufacturing operations (MOM) -software.

De divisie is goed voor meer dan negen miljoen licenties en telt zowat 77.000 klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Plano, Texas.