Genomineerden voor RapidPro award 2016 bekend

Tijdens de vakbeurs met congres RapidPro wordt de award uitgereikt. Dit jaar gaat de award naar een start-up die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van prototypes en producten.

Trefwoorden: #3D-Robotprinting, #3DEVO, #Mikrocentrum, #MT3D, #prototype, #rapid pro, #rapid pro award, #start-up, #SuGu Advanced Manufacturing

Lees verder

Nieuws

( Foto: © metaltechnics3d.com )

ENGINEERINGNET.NL - Het aantal inzendingen was dit jaar heel divers. Zo zijn er in Nederland en België weer een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software.

De 3 genomineerde start-up bedrijven echter onderscheiden zich echter ten opzichten van de overige inzendingen.

De winnaar van de RapidPro start-up award wordt op 1 maart door Nico Velzel, bestuurslid van de branchevereniging bekend maken.

De vakbeurs met congres RapidPro 2016, vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven.


Dit zijn de 3 genomineerden:

  1. SuGu Advanced Manufacturing - 3D-Robotprinting: “Wie in de wereld is er nog meer in staat een onderzeeër te printen? Ons geheim? Ons geheim is niet alleen een verhaal van techniek. Naast de techniek achter de 3D-printrobot, de printkop, de software en het gegeven dat we uitermate precies kunnen printen, is het toch echt de manier waarop we werken”
  2. Metal Technics 3D: MT3D is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D printing. Ze helpen bedrijven inzicht te geven in de voordelen die 3D printen met zich mee brengt naast de bestaande, complementaire conventionele technologieën.  Eens het product volledig geoptimaliseerd is, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productie proces van het eerste prototype, tot het uitvoeren van middelgrote series.
  3. 3Devo: 3Devo is een startup die producten ontwikkelt omtrent 3dprinter materialen. Zo presenteert 3devo  de NEXT 1.0 - De eerste desktop filament extrusie-machine waarmee je zelf eenvoudig filament van hoogwaardige kwaliteit kan maken.