Overkoepelende starterscommunity ‘Limburg StartUp’ gelanceerd

Limburg StartUp (LSU), is een nieuwe overkoepelende starterscommunity van ondernemend Limburg. LSU wil alle actoren uit het brede starterslandschap met elkaar verbinden.

Trefwoorden: #Limburg, #Limburg Startup, #LSU, #ondernemen, #startup

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Limburg Starter )

ENGINEERINGNET.BE - In Limburg barst het van startende ondernemingen. Nooit was het aantal Limburgse starters zo hoog (5119 in 2015 - 765 nieuwe starters in januari 2016 bron: Graydon).

Professor Omar Mohout, professor Entrepreneurship aan de Antwerp Managementschool heeft als startup- en groeiexpert voor de lancering van Limburg StartUp een nulmeting gedaan aan de hand van objectieve data.

Hij stelt vast dat Limburg een opvallend volwassen starters-ecosysteem heeft, dat de internationale doorgroeimogelijkheden van starters goed zijn en dat 78% van de startups en scale-ups zijn B2B gericht.

Hasselt is de 5de startup-stad van het land. Wat mediatech betreft, is Limburg de eerste provincie van het land dankzij ICT in Hasselt en de creatieve economie in Genk.

Mohout stelt vast dat Limburg een duidelijke strategie heeft door in te zetten op specifieke sectoren, zoals ICT, creatieve economie, fietsindustrie, energie en innovatieve landbouw. Nog meer samenwerking is volgens hem de key tot succes .

De veelheid aan startersinitiatieven zijn niet alleen te weinig op elkaar afgestemd, we merken ook dat starters al te vaak de connectie missen met gevestigde bedrijven in binnen- en buitenland.

Veel starters vinden door het bos de bomen niet meer en… daarbij komt dat de regio niet met één stem naar buiten treedt. Vanuit deze uitdaging zijn een aantal ondernemers, organisaties en kennisinstellingen rond de tafel gaan zitten met als doel de aanpak naar (innovatieve) starters naar een nog hoger niveau te tillen en de bestaande ondernemersdynamiek een extra versnelling te geven.

Initiatiefnemers zijn enkele ondernemers, de kennisinstellingen UHasselt en PXL, JCI Limburg, Studentstartup, LRM en haar incubatoren, het Mediahuis en JCI-Limburg.

Limburg StartUp is een open platform, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg met als doel initiatieven te verbinden, starters te versterken en groeiprocessen te versnellen.


Op de screenshot: Professor Omar Mohout