IFS heeft MainIoT Software overgenomen

IFS, leverancier van enterprise applications, heeft een overeenkomst getekend met de eigenaren van MainIoT Software (‘MainIoT) voor de overname van 100% van de aandelen van het bedrijf.

Trefwoorden: #Caverion, #Empower, #enterprise applications, #Enterprise Asset Management, #Enterprise Service Management, #Gasum, #IFS, #MainIoT Software, #Maintpartners, #Neste, #software, #SSAB

Lees verder

Techniek

( Foto: MainIoT Software )

ENGINEERINGNET.NL - MainIoT levert softwareoplossingen voor Enterprise Asset Management (EAM) en Enterprise Service Management (ESM), en voor gerelateerde oplossingen voor masterdatamanagement aan bedrijven in de energie-, verwerkings-, productie- en dienstverleningssectoren.

Het klantenbestand van MainIoT bestaat uit meer dan tweehonderd organisaties, waaronder bekende bedrijven als SSAB, Caverion, Neste, Gasum, Empower en Maintpartners.

Zij profiteren van toegang tot de bewezen, sectorspecifieke oplossingen van IFS en van de kracht van een wereldwijde leverancier van enterprise applications, die door onafhankelijke analisten erkend is als marktleider.

MainIoT was voorheen een divisie in volledig eigendom van Solteq Oyj met medewerkers verdeeld over twee Finse locaties, in Helsinki en in Tampere. Het bedrijf realiseerde een omzet van vijf miljoen euro en had een EBITDA-marge van 25% (boekjaar 2015).

IFS verwacht dat de overname in 2016 een beperkte positieve invloed op de winst heeft.