ADRZ en Siemens bouwen centrum voor nucleaire geneeskunde in Zeeland

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en Siemens Healthcare hebben een exploitatieovereenkomst gesloten voor de bouw van een centrum voor nucleaire geneeskunde in Goes.

Trefwoorden: #Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, #ADRZ, #beeldvorming, #centrum voor nucleaire geneeskunde, #Siemens

Lees verder

Nieuws

( Foto: ADRZ )

ENGINEERINGNET.NL - Siemens gaat het centrum voorzien van de nieuwste, zeer geavanceerde apparatuur.

De samenwerking vloeit voort uit de zogeheten MES-overeenkomst die het ADRZ en Siemens onlangs voor een periode van tien jaar zijn aangegaan en waardoor een groot aantal medische voorzieningen wordt vernieuwd.

Zoals naar voren kwam in het rapport van de commissie-Slenter is het zeer belangrijk dat vitale zorgfuncties behouden blijven voor de inwoners van Zeeland. Dit centrum voor nucleaire geneeskunde past hierin.

In het centrum kunnen met moderne nucleaire beeldvormende technieken diagnostisch het juist functioneren van organen worden aangetoond. Daarnaast kan antwoord worden gegeven op vragen zoals: hoe actief is de stofwisseling en is er een tumor aan het ontstaan?

Volgens nucleair geneeskundige Jo Verhaegen van het ADRZ zijn nucleaire geneeskundige beeldvormende technieken en radiologische beeldvormende technieken allebei noodzakelijk voor goede diagnostiek.

Kees Smaling, CEO van Siemens Healthcare zegt dat het project alleen al qua doorlooptijd een bijzonderheid is in de zorg, waar bouwprojecten zich doorgaans kenmerken door lange doorlooptijden.

Het centrum wordt eind juni bouwkundig opgeleverd, waarna het in de zomer in gebruik wordt genomen. Voorop staat een vloeiende overgang van de zorg in Vlissingen naar het nieuwe centrum in Goes.