IGE+XAO breidt vervolg aan Belgisch groeiverhaal

IGE+XAO, de bekende ontwikkelaar van de CAE-tekensoftware SEE Electrical, heeft een Belgische dochteronderneming opgericht.

Trefwoorden: #CAE, #IGE+XAO, #SEE Electrical, #software

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - «We hebben al meerdere jaren van groei achter ons», stelt Managing Director Benelux Sven Epding. «Een dochteronderneming enkel voor de Belgische markt was de volgende stap in ons groeiverhaal».

IGE-XAO is een bekende naam in de technische wereld van de 'electrical engineering'. Het bedrijf ontwikkelt software voor Computer Aided Design - met als vlaggenschip de SEE Electrical software (het vroegere Caddy++) - maar richt zich met het oog op integratie meer en meer ook tot domeinen met een hogere toegevoegde waarde voor de klant, zoals simulatiesoftware en Product Lifecycle Management.

Zo nam het nog in 2014 het Franse softwarehuis Prosyst over om een volledige Product Lifecycle Management Suite uit te bouwen, gaande van functioneel ontwerp tot het onderhoud van geautomatiseerde installaties, over elektrisch schematekenen tot plc-programmering, simulatie en commissioning. Prosyst telt hoofdzakelijk grote productiebedrijven onder zijn klanten, zoals grote bedrijven zoals PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Bombardier Transport, ArcelorMittal, Siemens en Alstom.

Als onderdeel van zijn groeistrategie, zette IGE+XAO de voorbije jaren sterk in op R&D en internationale expansie. Zo besteedt het momenteel zowat 26% (!) van zijn omzet aan R&D, en is er een verkoopsnet van 32 kantoren in 21 landen. De sterke focus op onderzoek en ontwikkeling blijkt IGE+XAO alvast geen windeieren te leggen: ondanks de moeilijke economische situatie, wist de onderneming het voorbije boekjaar wereldwijd stand te houden en zelfs te groeien met 4,3%.

In de tweede helft van vorig jaar ging de internationale expansie verder, met de oprichting van een verkoopskantoor in Moskou, en twee nieuwe filialen: in Brazilië en dus nu ook in België. Tot nu werd de markt bediend via een Benelux-vestiging in het Nederlandse Heerlen. Managing Director Benelux Sven Epding:

«Onze tekensoftware richt zich tot een brede markt, van technische diensten die sporadisch aanpassingen doen, tot studieburelen die veeleisende ontwerpsoftware nodig hebben. Door de sterke groei - we presteren al verschillende jaren op rij uitstekend in België - drong een autonome structuur met een afzondelijke vennootschap zich op.»

De oprichting van de nieuwe firma gaat gepaard met extra aanwervingen: zo is het team onlangs nog verder uitgebreid met 2 mensen, een voor de verkoop in Vlaanderen en een andere voor Wallonië.

Opleidingscheques
«Trainingen worden steeds belangrijker», aldus Epding. «Ze laten onze klanten toe veel meer uit hun SEE Electrical-tekensoftware te halen, efficiënter te werken en professioneler ogende projecten te maken.

We organiseren ze zowel in de regio Kortrijk als 'onsite' bij de gebruiker. In dit laatste geval spitsen we de training toe op de toepassing die bij de klant geïnstalleerd is». Sinds begin 2016 komen de trainingen bovendien in aanmerking voor de KMO-portefeuille (opleidingscheques)».

Wie interesse heeft vindt een overzicht terug op de website van IGE+XAO.


Kadertekst:
De nieuwe SEE Electrical V8R1:
Nog beter, nog sneller en nog meer functionaliteiten! Nieuwe features:

  • SEE Electrical is nu UniCode-compatible
  • Verbeterde mappenstructuur
  • Vernieuwde typedatabase manager
  • Verbeterde componenten editor
  • Printgebieden te definiëren
  • Geïntegreerde module Webcatalog
  • Compatible met nieuwere Autocad-formaten
  • Betere controle- en navigatiemogelijkheden
  • Uitgebreidere automatische schemagenerator (AutoGen)

Download zelf uw gratis demoversie op www.ige-xao.com
Opgelet
: bestaande klanten in bezit van een software servicepakket, zullen de nieuwe versie van SEE Electrical V8R1 automatisch en kosteloos ontvangen!

Meer informatie:
IGE+XAO Belgium
Vorstlaan 90 - B-1170 Brussel
T. +32 (0)2 219 09 - info-benelux@ige-xao.com - www.ige-xao.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.