Autodesk en Siemens stemmen CAx-platformen op elkaar af

Een deal tussen twee belangrijke marktspelers in de wereld van PLM en CAx: Autodesk en Siemens willen het delen van CAD-data door hun wederzijdse klanten flink vereenvoudigen.

Trefwoorden: #autocad, #cad, #design, #ontwerp, #plm, #siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET - Het is een bekend probleem: je hebt een CAD-ontwerp gemaakt, maar om dat in de IT-omgeving van een andere leverancier te pluggen, dien je heksentoeren uit te halen. In de hoop dat onderweg geen data verloren gaan. Veel bedrijven opereren namelijk in omgevingen waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende CAD-oplossingen.

CAD-marktleider Autocad heeft nu een deal gesloten met Siemens PLM Software om het alvast de wederzijdse klanten allemaal wat makkelijker te maken. Beide ontwikkelaars laten weten dat ze hun technologieën en applicaties op elkaar gaan afstemmen.

Dat betekent in de praktijk dat gebruikers de data van de PLM-platformen van beide leveranciers op een eenvoudige(r) manier met elkaar zullen delen.

“Interoperabiliteit is een grote uitdaging in de maakindustrie. Daarom werken wij aan een open omgeving voor onze technologieplatforms”, aldus Lisa Campbell, Vice President of Manufacturing Strategy and Marketing bij Autodesk.

“We begrijpen dat onze klanten een mix van producten gebruiken in hun workflow en willen hen de flexibiliteit bieden die ze nodig hebben om hun werk goed te doen.”

"Het gebrek aan interoperabiliteit van CAD-systemen zorgt zelfs voor een stijging van de productiekosten van bijvoorbeeld auto’s, vliegtuigen, smartphones en golfclubs”, aldus Dr. Stefan Jockusch, Vice President Strategy bij Siemens PLM Software.

“Deze overeenkomst betekent dat het voor fabrikanten eenvoudiger wordt om samen te werken met andere organisaties in het ontwerp- en productieproces.”