Fusie Tessenderlo Group en Picanol afgeblazen

Tessenderlo Group en Picanol Group hebben beslist het project om te fusioneren tot één Belgische industriële groep in te trekken.

Trefwoorden: #chemie, #fusie, #Picanol, #raad van bestuur, #Tessenderlo Group

Lees verder

Techniek

( Foto: Tessenderlo Group )

ENGINEERINGNET.BE - Eind januari werd nog nagegaan of en op welke wijze de voorwaarden van de transactie (aangekondigd op 16 december 2015) gewijzigd zouden kunnen worden met het oog op de goedkeuring ervan door de aandeelhouders van Tessenderlo Chemie.

Na grondige overweging heeft de raad van bestuur van Picanol vastgesteld dat er op dit moment onvoldoende steun is in de markt om de transactie succesvol af te ronden.

Daarom werd beslist om geen wijzigingen aan de voorwaarden van de transactie aan te brengen. Op basis hiervan hebben de raden van bestuur van beide bedrijven elk beslist om de onderhandelingen te beëindigen en het voorstel om de activiteiten te bundelen in te trekken.

Beide bedrijven hebben de middelen en zullen zich blijven richten op het creëren van meerwaarde in elk van hun activiteiten.

Picanol Group betreurt dat de voorgestelde transactie niet kan worden afgerond, maar het zal Tessenderlo Group verder actief blijven ondersteunen.