• 09/03/2016

PlantPAx MPC verplaatst de Model Predictive Control-software

In de controller ingebouwde MPC helpt kwaliteit, capaciteit, productie en energie-efficiëntie verbeteren.

Trefwoorden: #Model Predictive Control-software, #PlantPAx MPC, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Rockwell Automation presenteert PlantPAx model predictive control (MPC)-software, met voor het eerst volledig functionele ingebouwde MPC-technologie in Logix-controllers om de prestaties van de equipment te verbeteren.

Bij gebruik van PlantPAx MPC in procestoepassingen, die uiteen kunnen lopen van consumententoepassingen tot zware industriële toepassingen, kan het zowel de besturing van een enkele machine als van een hele productielijn verbeteren.

Zo kan men de capaciteit optimaal benutten, de productie verbeteren en kwaliteitsschommelingen in procesapplicaties verkleinen en het energieverbruik verbeteren.

PlantPAx MPC is inbegrepen in de nieuwste versie van het moderne PlantPAx-systeem met gedistribueerde besturing.

“Door MPC in het besturingssysteem in te bouwen, vereenvoudigt PlantPAx MPC integratie en wordt het gebruiksvriendelijker,” aldus Mike Tay, product manager, Rockwell Automation.

“Ook biedt het verschillende prestatieverbeteringen vergeleken met single-loop PID-controllers. Zo zijn er verbeteringen wat betreft de coördinatie van multivariabelen en is er een voorspelbare hantering van externe verstoringen.”

“Ook is het beheer van lange of complexe processen verbeterd en zijn reacties op procesbeperkingen beter voorspelbaar. Alles bij elkaar leidt dit tot maximale prestaties van de equipment en een veilige werking binnen de proceslimieten.”

Coördinatie van multivariabelen: PlantPAx MPC zorgt voor een betere coördinatie van multivariabele acties in complexe procestoepassingen om de prestaties van de controller te optimaliseren en de kwaliteit te handhaven.

Een op een enkel besturingssysteem gebaseerde MPC-module kan maximaal vijf afzonderlijke MPC-toepassingen ondersteunen, waarbij elk van deze toepassingen maximaal 10 bestuurbare variabelen en 10 gemanipuleerde variabelen kan ondersteunen.

Voorspelbare hantering van externe verstoringen: De software kan verstoringsvariabelen meten die niet te besturen zijn, zoals de luchtvochtigheid. Na de detectie van een verstoring, kan het systeem op voorspelbare wijze reageren op deze verstoring om het proces optimaal te houden.

Beheer van lange en complexe processen: Operators en besturingssystemen kunnen soms problemen ondervinden bij het beheren van lange en complexe toepassingsprocessen, zoals bij drogers en ovens.

PlantPAx MPC maakt gebruik van dynamische expliciete modellen voor het bepalen en programmeren van de specifieke reacties en vereisten voor deze processen.

Voorspelbare reactie op beperkingen: PlantPAx MPC geeft een dynamische voorspelling van het procesgedrag binnen herkende beperkingen en zorgt voor proactieve aanpassingen om de procesprestaties binnen de afgebakende limieten te handhaven.

Maximale prestaties van de equipment: Dynamische en continue beperkingen kunnen in de software worden vastgelegd om de prestaties van de equipment tot aan deze limieten maximaal te houden.

Door bijvoorbeeld een overstroming vast te leggen als beperking in een distillatieproces, kan het toevoerniveau op het hoogste peil worden gehouden, zonder dat er risico op overstroming bestaat.

Over Rockwell Automation
Rockwell Automation, 's werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering en informatie. Wij maken onze klanten productiever en de samenleving duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft rond de 22.000 werknemers die klanten in meer dan 80 landen bedienen.

Media Contact:
Anne de Vries
Rockwell Automation | Rivium Promenade 160
2909 LM, Capelle aan den IJssel – The Netherlands
T: +31 (0)10 266.51.15 | M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com | Via LinkedInBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.