Iemants, CG en Cofely Fabricom mogen groot Duits offshore substation bouwen

Consortium van Iemants, CG en Cofely Fabricom haalt offshore contract voor elektrisch substation in Duitse 'Hohe See'-windpark van EnBW binnen. Om welk bedrag het gaat, is niet duidelijk.

Trefwoorden: #Borkum, #CG, #CO2, #Cofely, #Cofely Fabricom, #EnBW, #energie, #engie, #Fabricom, #hohe see, #Iemants

Lees verder

Techniek

( Foto: Cofely Fabricom )

ENGINEERINGNET.BE - Het zogenaamde FICG consortium van Cofely Fabricom (ENGIE Benelux), Iemants en CG meldt het contract voor de bouw - inclusief fundering - van het elektrische substation voor het Hohe See offshore windpark van energieleverancier EnBW verworven te hebben.

EnBW Energie is een energiebedrijf met hoofdkwartier in Karlsruhe. Na E.ON en RWE is het de derde grootste energieleverancier in Duitsland. Het bedrijf heeft ook een dochteronderneming - EnBW Kernkraft - die verschillende kerncentrales beheert.

Volgens de plannen zal het windmolenpark in kwestie 17 turbines tellen met een totale vermogensoutput van 497MW. Het wordt gebouwd in de Noordzee, op 90km ten noorden van Borkum, in een waterdiepte van tot 39 meter.

Het hele park zal zo'n 40km² bestaan en via het BorWin3-transformatorplatform stroom leveren aan zowat 560.000 gezinnen. Daarenboven drukt het de CO2-uitstoot met meer dan 1,5 miljoen ton per jaar.

Met de bestelling halen een Belgische bedrijven opnieuw een mooi project binnen. Hohe See staat te boek als het grootste project in zijn soort van de Duitsers.

Het consortium slaagde er - met Belwind als één van de eerste referenties - de afgelopen jaren in opdrachten voor diverse internationale projecten binnen te halen, zoals Butendiek, Amrumbank, Humber Gateway, West of Duddon Sands, Luchterduinen, Gemini and Veja Mate.

Ook voor Cofely Fabricom gaat het om het grootste substation dat het ooit mocht bouwen. Om welk bedrag het gaat, werd niet bekendgemaakt.