• 11/03/2016

IO-Link-master en -sensoren maken productie slimmer

De nieuwe IO Link-master en sensoren van Rockwell Automation, zorgen ervoor dat de communicatie tussen operator en sensoren meer bruikbare informatie voor de besluitvorming oplevert.

Trefwoorden: #automatisering, #IO-Link-master, #IO-Link-sensoren, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - De nieuwe IO-Link-master voor het Allen-Bradley POINT I/O-systeem en via IO-Link gekoppelde sensoren van Rockwell Automation doen meer dan het detecteren van machineproblemen om de machineproductiviteit te verbeteren.

Deze verbeterde sensoren maken het configureren eenvoudiger, bewaken de gezondheid van de machine en communiceren gegevens en diagnostiek in real time via het globale IO-Link-communicatieprotocol.

Traditionele sensoren sturen meestal alleen informatie die zegt of zij aan of uit zijn. Als een sensor defect raakt, dan merkt de gebruiker dat pas als het proces verderop vastloopt. Via IO-Link gekoppelde sensoren leveren een continue stroom van diagnostische gegevens vanaf de productielijn, waardoor noodzakelijk onderhoud beter te voorspellen is.

“Deze slimme sensoren maken machines slimmer die de productie slimmer maken. Dankzij de IO-Link-technologie, zijn met onze slimme I/O en sensoren technologieën mogelijk voor de Connected Enterprise, waarin besturing en informatie zijn geïntegreerd.

Het resultaat is dat de veldgegevens continu zichtbaar zijn via een Integrated Architecture-besturingssysteem van Rockwell Automation.” - Craig Brockman, marketing manager voor Presence Sensing, Rockwell Automation.

De nieuwe sensoren met ingebouwde IO-Link werken op dezelfde manier als standaard I/O-sensoren tot het moment dat zij verbonden zijn met een IO-Link-master. Zodra er verbinding is met een IO-Link-master, krijgt de gebruiker geavanceerde gegevens en configuratiemogelijkheden over dezelfde kabel.

Rockwell Automation is het enige bedrijf dat controllers, een IO-Link-master en IO-Link-sensoren levert die, als compleet systeem toegepast, een vereenvoudigde integratie plus geavanceerde eigenschappen en functionaliteit bieden. De IO-Link-master stroomlijnt de communicatie van de sensoren naar de controller.

De sensoren communiceren eenvoudig via het IO-Link-protocol met de master en het POINT I/O-systeem communiceert met de controller via EtherNet/IP. Hierdoor lijkt het beheer van de sensoren voor de gebruiker op een Ethernetachtige ervaring en zijn de kosten beperkt.

Programmeren in Studio 5000
Bovendien kan de gebruiker sensoren en controllers in dezelfde ontwerpomgeving programmeren. In de Rockwell Software Studio 5000 Logix Designer-software zijn ontwerp- en engineeringelementen gecombineerd in één enkele interface. Op deze manier heeft de gebruiker via het Integrated Architecture-systeem toegang tot alle I/O- en configuratiegegevens.

Met de automatische apparaatconfiguratie worden de instellingen van de master en de sensoren opgeslagen en zijn deze te downloaden uit de controller voor een procesverandering of het vervangen van een component. Het systeem stroomlijnt procesveranderingen op een productielijn, doordat het de kans op menselijke fouten verkleint.

Door een combinatie van eenvoudige implementatie met krachtige gegevens en diagnostiek, kunnen slimme sensoren met IO-Link machines nu al optimaliseren – en ze voorbereiden op de toekomst – om uptime en productiviteit te verbeteren.


Over Rockwell Automation
Rockwell Automation, 's werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering en informatie. Wij maken onze klanten productiever en de samenleving duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft rond de 22.000 werknemers die klanten in meer dan 80 landen bedienen.

Media Contact:
Anne de Vries
Rockwell Automation | Rivium Promenade 160
2909 LM, Capelle aan den IJssel – The Netherlands
T: +31 (0)10 266.51.15 | M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com | Via LinkedIn



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.