Domino’s Pizza lanceert autonoom bezorg voertuig

Domino's Robotic Unit is een voertuig met 4 wielen en bevat compartimenten om het eten warm te houden en het drinken of ijs gekoeld, en kan zelf navigeren van het restaurant naar de klant.

Trefwoorden: #Domino's Pizza, #Domino's Pizza robotic unit, #Marathon Robotics

Lees verder

Techniek

( Foto: Domino's Pizza )

ENGINEERINGNET.NL - Het voertuig is al ingezet bij een aantal leveringen van pizza’s in een beperkt aantal gebieden, nu nog alleen in Australië.

De verwachting is dat voor de zomer nog de eerste proeven zullen plaatsvinden in Nederland. Domino’s werkt hiervoor samen met toezichthouders en ontwikkelaars om dit voor elkaar te krijgen.

Domino's Robotic Unit (DRU) is een voertuig met 4 wielen en bevat compartimenten om de bestelling van de klant warm te houden en het drinken of ijs gekoeld, terwijl het met een veilige snelheid over het trottoir rijdt van de winkel naar de voordeur van de klant.

De DRU is op dit moment in staat om zelf te navigeren van het restaurant naar de bestemming door zelf de beste route te kiezen. De sensoren op de DRU stellen het voertuig in staat obstakels te herkennen en vermijden. Het voertuig wordt aangedreven door technologie van Australische startup bedrijf, Marathon Robotics.

Domino’s werkt samen met het RDW en andere partners wereldwijd om er voor te zorgen dat de DRU voldoet aan relevante regel- en wetgeving gedurende de test periode.

CEO Nederland & België André ten Wolde stelt: “Dit prototype is slechts de eerste stap in onze ontwikkeling en we zullen doorgaan met een reeks innovaties die ten doel hebben om het thuis laten bezorgen van pizza’s te revolutioneren.”

Domino's Pizza heeft wereldwijd ruim 12.000 vestigingen in meer dan 70 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels 175 vestigingen. Domino's koeriers bezorgen jaarlijks zo'n 10 miljoen pizza's.