• 24/03/2016

Automatische potentiaalvereffening bij Rittal TS 8 kasten

Het TS 8 kastensysteem van Rittal toont hoe veiligheid door automatische potentiaalvereffening in vele toepassingen bereikt kan worden zonder elk paneel apart te moeten aarden.

Trefwoorden: #Automatische potentiaalvereffening, #Rittal, #TS 8 kasten

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Uit veiligheidsoverwegingen is de aarding van metalen onderdelen in elektrische installaties overal voorgeschreven. Dit geldt voor alle elektrische apparaten en installaties, van een eenvoudige lamp tot verdeelkasten voor laagspanning.

De reden is duidelijk: een storing - wanneer bijvoorbeeld een behuizingsonderdeel onder spanning komt - zou personen in gevaar kunnen brengen. En een behuizing moet net beschermen tegen het ongewild in aanraking komen met levensgevaarlijke spanning.

In laagspanningsschakelkasten moet dus een aarding voorzien worden, waarop alle metalen frame- en behuizingsonderdelen, met een risico op potentiaaloverdracht, aangesloten moeten worden.

Aardingskabels aanbrengen
Om zo’n potentiaalvereffening door te voeren, waarbij alle metalen onderdelen met de aarding verbonden zijn, worden gewoonlijk aardingskabels uit koperdraad voorzien. Deze zijn flexibel en kunnen ook beweeglijke onderdelen - bijvoorbeeld een deur - veilig met de behuizing verbinden.

Zijn alle aardingskabels correct aangebracht? Dan is de potentiaalvereffening een feit en kunnen alle schakelkastonderdelen worden geaard via de beschermende geleider van de stroomtoevoer. Omdat de aardingskabels bij de montage manueel aangebracht moeten worden, is dit ook een mogelijke bron voor fouten.

Zou een aardingskabel vergeten worden, is de afgewerkte schakelkast weliswaar klaar voor gebruik, maar bij een eventuele storing kan een risico voor personen ontstaan.

Potentiaalvereffening, ook zonder aardingskabel
Om elektrische beveiligingsmaatregelen eenvoudiger te implementeren, ontwikkelde Rittal met het TS 8 modulaire kastensysteem een doeltreffende oplossing. Zijpanelen, dak, achterwand en bodemplaat worden bij de assemblage automatisch geleidend verbonden met het frame.

Daarmee is de potentiaalvereffening gerealiseerd, zonder dat deze onderdelen moeten verbonden worden met aardingskabels. Deze oplossing wordt geïmplementeerd met behulp van speciale klemmen of sluitringen, die bij de montage door de elektrisch niet-geleidende lak van de vlakke delen geduwd worden, waardoor een veilig contact ontstaat.

Hierdoor zijn alle vlakke delen geleidend verbonden met het frame en kan bij vele toepassingen afgezien worden van afzonderlijke aardingskabels. Enkel voor de schakelkastdeur moet nog een aardingskabel aangebracht worden.

De overgangsweerstand tussen de vlakke delen en het schakelkastframe is lager dan 0,1 Ohm, de waarde vereist door de norm DIN EN 62208 voor lege kasten.

Vereenvoudigde montage en verhoogde veiligheid
In de werkplaats zorgt deze automatische potentiaalvereffening voor minder benodigd materiaal en een vereenvoudigde montage. Het tijdrovende aanbrengen van tot wel zeven aardingskabels per schakelkast valt weg. Naast deze materiaal- en tijdbesparing is ook de demontage en nieuwe montage van vlakke delen eenvoudiger omdat de aardingskabels niet iedere keer opnieuw verwijderd en bevestigd moeten worden.

In functie van risicobeoordeling moeten gebruikers bepalen of het design met automatische potentiaalvereffening volstaat of dat aparte aardingskabels toch nodig zijn om te voldoen aan andere, speciale veiligheidstechnische vereisten.

Voordelen in één oogopslag
De automatische potentiaalvereffening bij het TS 8 modulaire behuizingensysteem van Rittal biedt deze belangrijke voordelen:

  • verhoogt de veiligheid,
  • spaart de montage uit van tot wel zeven aardingskabels,
  • vereenvoudigt de montage en demontage van alle vlakke delen.

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.