Ontwerp- en adviesbureau Technum wordt Tractebel

Ontwerp- en adviesbureau Technum, gespecialiseerd in duurzame infrastructuurprojecten, heeft zijn naam veranderd in Tractebel.

Trefwoorden: #adviesbureau, #Engie, #ingenieursbureau, #Technum, #Tractebel

Lees verder

Techniek

( Foto: Tractebel )

ENGINEERINGNET.BE - Op die manier kan het bedrijf samen met zijn private en publieke klanten nog meer multidisciplinaire oplossingen ontwikkelen om de leefbaarheid in onze steden te vergroten.

Door te kiezen voor één naam kan de Belgische know-how bovendien wereldwijd geëxporteerd worden.

Technum werd opgericht in 1995 door de fusie van verscheidene, kleinere Vlaamse studiebureaus. Vandaag telt het advies- en ingenieursbureau 4400 medewerkers in meer dan 140 landen.

Meer dan 400 ingenieurs, verkeersdeskundigen, mariene biologen, landschapsarchitecten en andere experts werken in België aan grote strategische infrastructuurprojecten zoals eco-steden, overstromingsbescherming, intelligente transportsystemen (water-, rail- en wegvervoer) en energie-efficiënte gebouwen.

Hein Dirix, Chief Officer van de Infrastructure & Environmental Business Line: ‘We zien een aantal trends die nieuwe maatschappelijke uitdagingen met zich meebrengen. Denk maar aan de bevolkingsgroei, de snelle verstedelijking en het fileprobleem.

De klimaatverandering, digitalisering en tal van socio-economische factoren hebben een enorme impact op hoe we in de toekomst zullen leven, wonen en werken.’