Opnieuw meer bestellingen voor sector van Duitse machinebouw

Na een povere januarimaand nemen de bestellingen bij de Duitse machinebouwers opnieuw toe, met 7%. Dat meldt sectorfederatie VDMA. "Toch is er geen reden voor overdreven optimisme".

Trefwoorden: #vdma

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDMA, Dr Ralph Wiechers )

ENGINEERINGNET.BE - In februari ging de order intake van de Duitse machinebouwsector stevig omhoog. Volgens de federatie VDMA droegen zowel de binnenlandse als de buitenlandse bestellingen aan de stijging bij: voor het binnenland gaat het om +12%, voor het buitenland om +5%.

"Dat zal de tweecijferige terugval in januari ten dele compenseren", schrijft de federatie op zijn website.

Toch waarschuwt hoofdeconoom Dr Ralph Wiechers van VDMA voor overdreven optimisme. Volgens hem ligt in bijvoorbeeld een jaar-op-jaar vergelijking met februari 2015 de lat op zich al laag, doordat die maand toen niet schitterend was.

"Bovendien groeide in februari van dit jaar de order intake uit niet-euro landen enkel dankzij de verkoop van grootschalige systemen."

Toch steeg ook in de jaar-op-jaar vergelijking op driemaandelijkse basis (december tot februari) de globale order intake met +2%. Terwijl in deze periode de bestellingen uit het binnenland daalden met -1%, stegen de waarde van de orders van buitenlandse origine met +3%.