Amsterdam is de nieuwe innovatiehoofdstad van Europa

De hoofdprijs van 950.000 euro is onlangs in Brussel uitgereikt aan de stad die het beste innovatie-ecosysteem voor burgers, publieke organisaties, universiteiten en bedrijfsleven heeft.

Trefwoorden: #Amsterdam, #ecosysteem, #European Capital of Innovation Award, #innovatie, #innovatiehoofdstad

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Innovation Union )

ENGINEERINGNET.NL - Het prijzengeld is bedoeld om toekomstige innovatieactiviteiten verder te ontwikkelen. De tweede en derde prijs zijn gegaan naar Turijn en Parijs.

Amsterdam heeft zich in haar inzending vooral gericht op sociale innovatie. Naast de wetenschappelijke en bedrijfsmatige innovatiekwaliteiten onderscheidt Amsterdam zich ook op het gebied van bottom-up innovaties waarbij intermediaire organisaties en burgers op vele gebieden platforms oprichten en eigen initiatieven ontplooien.

De European Capital of Innovation Award 2016 werd gestart in juli 2015. 36 steden uit 12 landen hebben meegedaan aan deze prijsvraag. De finalisten zijn geselecteerd door een jury van onafhankelijke deskundigen op basis van twee selectiecriteria: nieuwe initiatieven die sinds 1 januari 2012 zijn ontwikkeld en ideeën om het innovatievermogen in de toekomst te stimuleren.

De deelnemers zijn steden met meer dan 100.000 inwoners uit EU-lidstaten en landen die zijn geassocieerd met Horizon 2020, het Europese onderzoek en de innovatie programma.

Barcelona was de winnaar van de eerste editie van de European Capital of Innovation in 2014.