Mensura in zee met Inventive Designers voor kofferproject

Om zijn preventieadviseurs beter te ondersteunen, doet Mensura beroep op Inventive Designers, dat met Scriptura Engage een softwareplatform levert voor digital-first communicatie.

Trefwoorden: #applicatie, #bescherming op het werk, #Inventive Designers, #Mensura, #preventie, #preventieadviseur, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Inventive Designers )

ENGINEERINGNET.BE - Uit een analyse van de huidige workflow bleek dat vooral de vele manuele handelingen en het papierwerk een rem vormden op de efficiëntie.

Preventieadviseurs zijn meestal op pad en nemen de hele dag een koffer mee gevuld met een laptop, tablet, papieren documentatie en formulieren. Tijdens hun bedrijfsbezoeken maken ze notities die ze, zodra aangekomen op het kantoor, vervolgens moeten verwerken in het bedrijfssysteem Health@Work. Dubbel werk dus.

Christophe Vanneste, CIO bij Mensura: “Met het Kofferproject wilden we de administratie van de bedrijfsbezoeken volledig digitaal laten verlopen. Eén digitale toepassing moest onze preventieadviseurs in staat stellen om zich te informeren en hun administratie te vereenvoudigen, te versnellen en papierloos te maken.”

Voor die doelstelling viel de keuze op Scriptura Engage. Met deze mobiele oplossing kan de (niet-technische) gebruiker, in het Frans of Nederlands, offline klantengegevens consulteren, aanpassen en samen met de klant een elektronische checklist invullen.

Deze informatie wordt, zodra de gebruiker opnieuw online is, automatisch gesynchroniseerd met het klantendatasysteem van Mensura.

Meer dan een mobiele app is het een open communicatieplatform. Eén dat zich bovendien naadloos integreert met de bestaande kanalen voor klanten en medewerkers.

Vanneste: “Het platform integreert zich zowel op technologisch als operationeel vlak, kan diverse communicatiekanalen aan (waaronder mobile, maar ook e-mail en sms) en laat ook toekomstige aanpassingen toe.

Hiermee halen we dus niet enkel een mobiele oplossing in huis, maar ook een centraal platform voor al onze papieren en digitale communicaties.”


Op de foto v.l.n.r.:
Joke Dehond (CEO Inventive Designers) - Christophe Vanneste (CIO Mensura) - Rik Doclo (Business Development Inventive Designers)

Over Mensura:
Het is de grootste Belgische Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk.