CSA Group opent nieuw laboratorium in Tokyo

De CSA Group, aanbieder van keurings- en certificeringsdiensten, meldt dat de onderneming een nieuw laboratorium voor keuringen en certificeringen in Tokyo heeft geopend.

Trefwoorden: #certificering, #controle, #CSA Group, #normering, #testen, #Tokyo

Lees verder

Techniek

( Foto: CSA Group )

ENGINEERINGNET - Het nieuwe laboratorium in Tokyo is gespecialiseerd in het keuren en certificeren van computerapparatuur, beeld- en geluidsapparatuur, meettoestellen, medische producten en schematische evaluaties en keuringsdiensten op locatie.

Takaki Egawa, Tokyo Operations Manager bij CSA Group: "Computertechniek en nieuwe medische apparatuur zijn snel groeiende sectoren. Bijna alles wat we tegenwoordig gebruiken kent een bepaalde vorm van interconnectiviteit. Japan is toonaangevend op het gebied van innovatieve technologie."

In het laboratorium in Tokyo kunnen producten worden getoetst aan toepasselijke normen uit Noord-Amerika, Europa en andere internationale markten. De faciliteit is IT/AV volgens de oude normen 60065 en 60950 en de nieuwe norm 62368 en voldoet aan norm 61010 voor meettoestellen en de medische norm 60601.

Op termijn zal het laboratorium in Tokyo deze kernactiviteiten gaandeweg uitbreiden en ook keurings- en certificeringsdiensten voor industriële producten aanbieden.

Met deze nieuwe faciliteit beschikt de CSA Group nu over laboratoria en kantoren op strategische locaties overal in Azië, bijvoorbeeld in China, Taiwan, Zuid-Korea en Singapore.


Over CSA Group
Het is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die zich richt op veiligheid, maatschappelijk belang en duurzaamheid. Het CSA-certificaat staat wereldwijd op miljarden producten.