Verloren bagage terug vinden met Google’s Eddystone-EID

Samsonite lanceert Track&Go, een Bluetooth-beacon die geïntegreerd kan worden in een koffer en waarmee deze gemakkelijk en alleen door de eigenaar kan worden opgespoord.

Trefwoorden: #app, #bluetotth-beacon, #Eddystone-EID, #RFID, #Samsonite, #tracking, #verloren bagage

Lees verder

Techniek

( Foto: Samsonite )

ENGINEERINGNET.BE - Het Bluetooth-beacon zal gebruik maken van Eddystone Ephemeral Identifiers (EIDs), een open privacy/beveiligingsprotocol ontwikkeld door Google.

Samsonite verwacht de eerste Track&Go koffers te lanceren op de Europese markt tegen het einde van 2016, gevolgd door andere internationale markten.

Gezien het potentieel van deze reisoplossing, zou het in 2017 ook uitgebreid kunnen worden naar een breder gamma van business- en reistassen.

In 2014 werden 24,1 miljoen stuks bagage verkeerd behandeld en geraakten ze dus tijdelijk of permanent verloren. Van deze 24,1 miljoen stukken werd 85% binnen de 48u aan de eigenaars terugbezorgd. Toch geraakt 5,5% van alle verloren bagage niet terug bij zijn eigenaar.

Ramesh Tainwala, CEO van Samsonite: “We vinden het geweldig dat we voor dit project kunnen samenwerken met Google zodat we er zeker van zijn dat onze beacons Eddystone EIDs ondersteunen.”

Het Bluetooth-beacon, dat werd ontworpen en gemaakt door Accent Systems. Deze moet door de eigenaar geregistreerd worden via de gratis Travlr by Samsonite app, die samen met het digitale agentschap In The Pocket werd ontworpen.

Zodra de koffer vermist is, kan de eigenaar dit eenvoudig aanduiden in de app. Deze zal dan al zijn leden inschakelen om de eigenaar te helpen zijn koffer terug te vinden. Als een persoon die de app geïnstalleerd heeft, binnen een straal van 70 meter van de verloren koffer komt, wordt er een op EIDs-gebaseerd signaal opgevangen.

Een bericht met info over de locatie en de tijd van tracking wordt onmiddellijk naar de eigenaar van de koffer gestuurd. Zowel het tracking- als verwittigingsproces brengen geen extra kosten mee voor gebruikers.

Natuurlijk speelt de omvang van het netwerk een belangrijke rol bij het terugvinden van verloren bagage. Des te groter het netwerk, des te groter zal de kans op succes zijn. Het verder uitbreiden van het netwerk is dan ook noodzakelijk.

Een volgende belangrijke stap hierbij zal het samenwerken met luchthavens en bagage-afhandelingsbedrijven zijn om zo het aantal vaste Bluetooth-beacons in de nabijheid van grote reishubs te laten groeien.