• 18/04/2016

Fluke stelt de nieuwe ScopeMeter 120B-serie voor

De nieuwe industriële handheld oscilloscoop is de eerste met IntellaSet intelligente meetdetectie die automatisch de meest relevante meetwaarden weergeeft.

Trefwoorden: #Fluke, #industriële handheld oscilloscoop, #ScopeMeter 120B

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Moderne industriële machines zijn betrouwbaarder en efficiënter, maar het storingzoeken kan ook moeilijker zijn vanwege de complexiteit van de geavanceerde systemen van deze machines.

De nieuwe industriële handheld oscilloscoop uit de Fluke ScopeMeter 120B-serie is ontwikkeld om deze uitdagingen het hoofd te bieden met innovatieve functies die de snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid van het storingzoeken aan complexe elektromechanische systemen verbeteren.

De compacte ScopeMeter 120B-serie is voorzien van Connect-and-View-technologie die signaalpatronen herkent en automatisch de triggering, amplitude en tijdbasis van het instrument instelt, waardoor het normale instelproces van willekeurig proberen niet meer nodig is.

Nadat de golfvorm is geregistreerd, selecteert de nieuwe IntellaSet intelligente meetdetectie automatisch de belangrijkste metingen op basis van het verkregen type golfvorm en geeft de meest relevante meetwaarden weer (bijvoorbeeld, Vrms en Hz voor een netspanningssignaal, of Vpiek-piek en Hz voor een blokgolf), waardoor technici de mogelijke signaalstoringen eenvoudig kunnen identificeren en in kaart kunnen brengen.

De 120B-serie is ook voorzien van de functie Event Capture (gebeurtenissenregistratie), die moeilijk te vinden intermitterende gebeurtenissen registreert en identificeert en alle gebeurtenissen die een vooraf bepaalde drempelwaarde overschrijden vermeldt. Hierdoor kunnen technici belangrijke gebeurtenissen snel identificeren, in plaats van dat ze grote datasets waarde voor waarde moeten doorpluizen.

Als onderdeel van Fluke Connect - een systeem van wireless test- en meetinstrumenten die via de Fluke Connect-app of Fluke Connect Assets-software communiceren, een cloud-based oplossing die metingen verzamelt voor een uitgebreide weergave van de status van kritische apparatuur - kan de 120B-serie automatisch golfvormgegevens naar de Fluke Connect-app op smartphones of tablets schrijven, waardoor de nauwkeurigheid wordt gewaarborgd en gegevens niet meer handmatig hoeven te worden geregistreerd.

Die metingen worden dan draadloos naar de cloud geüpload en gecombineerd met meetgegevens van meerdere Fluke Connect-meetinstrumenten, om op locatie rapporten op te stellen en deze per e-mail te delen, en dan in real-time samenwerken met collega's, waardoor de productiviteit op locatie wordt verhoogd.

Het opslaan van golfvormen van specifieke meetpunten van bedrijfsmiddelen en ze vervolgens in de loop van de tijd vergelijken en tegen elkaar afzetten, biedt onderhoudsmonteurs de mogelijkheid om toestanden die tot storingen kunnen leiden, beter te identificeren en op te lossen.

Technici kunnen de wireless meter van de 120B-serie ook op moeilijk bereikbare of mogelijk gevaarlijke locaties plaatsen en vervolgens op veilige afstand metingen doen.

Voor meer informatie over de industriële handheld oscilloscoop uit de Fluke ScopeMeter 120B-serie kunt u terecht op: www.fluke.be/120B

Meer informatie:
N.V. Fluke Belgium S.A.
Tel +32 2402 2103
info@fluke.be - www.fluke.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.