Baillet Latour krediet 2016 voor medisch onderzoek voor Mohamed Lamkanfi

Het Fonds Baillet Latour reikt elk jaar een onderzoekskrediet uit aan een jonge groepsleider om een research project te realiseren in een Belgische Universiteit of Universitair Ziekenhuis.

Trefwoorden: #Fonds Baillet Latour, #infectieziekten, #medisch onderzoek, #research

Lees verder

research

( Foto: Fonds Baillet Latour )

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar werd het krediet toegekend aan Professor Mohamed Lamkanfi (VIB/UGent) voor zijn onderzoek in het domein van de infectieziekten.

De ernst van een infectieziekte wordt in sterke mate bepaald door de ontstekingsverschijnselen die ze uitlokt. Via zijn onderzoek wenst Professor Lamkanfi een beter inzicht te verwerven in het verband tussen infectie en ontsteking.

Deze kennis kan leiden tot de ontwikkeling van methoden om destructieve ontstekingsprocessen tot een minimum te herleiden. Koningin Mathilde overhandigde de prijs aan Professor Lamkanfi.

De laureaat wordt geselecteerd door de jury van de Gezondheidsprijs. Het laboratorium van de laureaat ontvangt een jaarlijkse som van 150.000 euro gedurende drie jaar met een mogelijke verlenging voor twee jaar.

Het Baillet Lateur Krediet 2016 voor Medisch Onderzoek wordt uitgereikt aan een onderzoeker in het domein van de “Infectieziekten”. Volgend jaar is het onderzoeksdomein “Neurologische Aandoeningen” aan de beurt.


Lamkanfi werd geselecteerd door de jury voor zijn onderzoeksproject over "Mechanismen van inflammasoom-geïnduceerde celdood van immuuncellen en de rol hiervan in de verdediging van de gastheer tegen bacteriële ziekteverwekkers”.