Cartamundi, imec en Holst Centre winnen “Best Product”-award

Cartamundi, imec en Holst Centre (opgericht door imec en TNO) hebben de “Best Product” - Award hebben gewonnen op Printed Electronics Europe in Berlijn.

Trefwoorden: #Catamundi, #Holst Centre, #imec, #RFID, #RFID-chip, #speelkaarten

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De prijs werd uitgereikt voor de realisatie van een ultradunne plastic RFID-technologie geïntegreerd in Cartamundi’s speelkaarten.

De jury erkent met deze prijs het potentieel van de technologie als mogelijk gamechanger in de spellenindustrie, maar ook voor andere gedrukte elektronische toepassingen in het domein van het Internet-of-Things zoals het onzichtbaar integreren van sensorsystemen in behang, verpakkingen van voeding, medicijnen enz.

Holst Centre en imec’s ultradunne plastic RFID-technologie is goedkoper, flexibeler en robuuster dan traditionele silicium-gebaseerde RFID-chiptechnologie. Dit zijn essentiële eigenschappen om elektronica onzichtbaar in papier te integreren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Met deze technologie kunnen speelkaarten ontwikkeld worden, die met elkaar en de Cloud kunnen communiceren. Hierdoor kunnen er totaal nieuwe spelervaringen ontwikkeld worden voor de traditionele kaartspelen, zoals verzamelkaarten die tot leven komen op je spelconsole of een bordspel dat wordt beïnvloed door de actualiteit via je smartphone, …

Uiteindelijk doel is om in iedere speelkaart een RFID-chip met een unieke code in te bouwen. Die RFID-chip communiceert draadloos met een RFID-lezer, waardoor de kaarten in het spel een unieke digitale identiteit krijgen.