Europees centre of excellence voor thermoset composietmaterialen geopend

TenCate Advanced Composites opende haar uitgebreide vestiging in het Engelse Langley Mill (Nottingham), het Europees expertisecentrum voor thermohardende prepregsystemen.

Trefwoorden: #AS9100-certificaat, #composieten, #TenCate Advanced Composites, #thermoset composietmaterialen

Lees verder

Techniek

( Foto: TenCate )

ENGINEERINGNET.NL - Met de opening wordt een periode van aanzienlijke investeringen in de Britse vestiging afgesloten.

Het bedrijf heeft haar portfolio tooling prepregsystemen en sterke positie in de automobiel-industrie, de Formule 1- en motorsportmarkten zien groeien.

De mogelijkheden en capaciteiten zijn verder verbeterd door de toekenning van het AS9100-certificaat voor haar gestandaardiseerde systeem voor kwaliteitsmanagement voor de luchtvaart- en auto-industrie.

De technologieniveaus van de vestiging in Langley Mill van TenCate Advanced Composites zijn een weerspiegeling van die van het zusterbedrijf in het Amerikaanse Morgan Hill (Californië), in de productie van toonaangevende composietmaterialen voor luchtvaart, ruimtevaart- & satelliet- en communicatie-markten.

Deze bewezen technologie is een aanvulling op de bestaande portfolio van producten uit het Verenigd Koninkrijk en komt ten goede aan zowel nieuwe als bestaande markten binnen de EMEA-regio voor industriële en lucht- en ruimtevaarttoepassingen.

Samen met een verdubbeling van de capaciteit heeft de uitgebreide vestiging in het Verenigd Koninkrijk nu een koolstofvrije fabricagelijn, die is ingericht voor de vervaardiging van elektrisch pure materialen.


Op de foto:
Stuart Crosskill, oprichter van Amber Composites (links) en Jed Illsley, productmanager Thermosets, TenCate Advanced Composites