Barco One Campus Kortijk officieel geopend

Technologiereus Barco heeft zijn nieuwe campus in Kortrijk, met als paradepaardje het nieuwe hoofdkwartier ‘The Circle’, officieel in gebruik genomen.

Trefwoorden: #Barco, #Barco One Campus Kortijk, #campus, #Kortrijk, #technologie, #The Circle

Lees verder

Techniek

( Foto: © Jaspers-Eyers Architects – Photography Klaas Verdru )

ENGINEERINGNET.BE - Het cirkelvormige en transparante icoon neemt een centrale plaats in op de campus en moet de werknemers en bezoekers van Barco met elkaar verbinden.

Barco had nood aan één centrale infrastructuur omdat de afstand tussen de terreinen in Kortrijk en Kuurne te zwaar woog op de werknemers. Die centralisatie kwam er naast de bestaande gebouwen van het bedrijf in Kortrijk, vlakbij de E17.

De blikvanger op de nieuwe campus is ‘The Circle’, het nieuwe hoofdkantoor. Met een diameter van 75 en een hoogte van 25 meter is het monumentale gebouw tot ver in de omgeving zichtbaar.

‘The Circle’ zal kantoren, onderzoeks- en ontwikkelingsruimtes, een demonstratieruimte, een auditorium en een bedrijfsrestaurant herbergen. De hoofdfunctie van het gebouw: een ontmoetingsplek zijn voor de werknemers en bezoekers van het bedrijf.

Dat wordt gerealiseerd door de centrale inplanting op de site, waar corridors het gebouw verbinden met The Lab, een onderzoekslaboratorium, The Pulse, een extra kantoorgebouw, en The Engine, een uitbreiding van bestaande productie-units.

John Eyers, CEO bij Jaspers-Eyers Architects: “De niet-alledaagse ronde vormen en de interne verbindingen maken dat de werknemers elkaar meer tegenkomen en creëren een levendige atmosfeer.”

‘The Circle’ krijgt een maximum aan daglicht en transparantie door de volledig glazen gevel. Het frisse glas contrasteert mooi met de ingesneden hellingsbaan, die reliëf en diepte in het gebouw brengt.

Aan de andere zijden zorgen drie rijen horizontale cassettes voor bescherming tegen de zon. Daarbij zorgt een uitgebreid koelingssysteem voor aangename temperaturen in de glazen cirkel.

De buitenzijdes van de interne volumes zijn afgewerkt met een gespannen doek, wat resulteert in een strak en effen oppervlak met een mooie buiging.