In Brusselse: taxiritten betalen met één druk op je smartphone

Dankzij Splyt taxi-app kun je een taxirit in het Brusselse voortaan met één druk op je smartphone betalen. Download de app en kies voor 'betalen met je bankkaart'.

Trefwoorden: #app, #Sign2Pay, #Splyt, #taxi-app, #Taxis Verts

Lees verder

Techniek

( Foto: Sign2Pay )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens cijfers van de Europese Commissie beschikt 60% van de Europeanen niet over een kredietkaart. Tegelijk neemt het aantal mobiele aankopen elk jaar toe.

"Dat is vooral omdat smartphone-applicaties almaar gebruiksvriendelijker worden en je kredietkaartgegevens bijhouden voor een volgende aankoop,” legt Nicolas Mertens, CEO van Sign2Pay, uit.

Het Antwerpse Sign2Pay ontwikkelde een technologie - conform de Europese SEPA-standaard - waarmee gebruikers ook hun gewone bankkaart aan applicaties kunnen koppelen, zodat ook zij aankopen kunnen betalen met een simpele klik op de bestelknop op hun smartphone.

Tijdens de registratie geven ze daarvoor eenmalig biometrisch de toestemming, door met hun vinger op het touchscreen hun handtekening te plaatsen. Op die manier is het niet langer nodig om elke keer opnieuw een kaartlezer boven te halen om de betaling uit te voeren.

Het Antwerpse bedrijf mocht voor het Brusselse Taxis Verts zijn betaaltechnologie uitrollen. Het bedrag van klanten van het taxibedrijf wordt gewoon afgetrokken de zichtrekening van de klant, volledig cashless en mobiel. "Dat is een wereldprimeur".

“Met deze oplossing willen we onze klanten de best mogelijke klantervaring bezorgen en hen de keuze geven om een cashloze taxirit ook met hun debetkaart te betalen,” geeft Jean-Michel Courtoy, CEO van Taxis Verts, aan.

In Brussel kan iedereen de technologie - overigens ontwikkeld in samenwerking met het Vlaamse digitale onderzoekscentrum iMinds - gratis uitproberen: met de lanceringscode ‘SIGN2PAY’ krijg je 15 euro korting op je eerste taxirit.