Achterbouw van StartupVillage Stad Antwerpen officieel geopend

Stad Antwerpen wil startups samenbrengen en alle kansen bieden om te groeien en internationaliseren. Daarom besliste ze om een historisch pand in de Lange Gasthuisstraat te renoveren.

Trefwoorden: #Citycubes, #imec, #iMinds, #incubator, #Stad Antwerpen, #startup, #StartupVillage, #TheCofoundry

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Jonathan Ramael )

ENGINEERINGNET.BE - Stad Antwerpen wil startups samenbrengen en alle kansen bieden om te groeien en internationaliseren. Daarom besliste ze om een historisch pand in de Lange Gasthuisstraat te renoveren.

Dat wordt voor een periode van tien jaar ter beschikking gesteld voor de uitbouw van StartupVillage. Starters, grote bedrijven, mentors en investeerders ontmoeten elkaar daar in een ideale omgeving, pal in de historische binnenstad. Ook de tandem iMinds - imec gaat hierin een prominente rol spelen.

De achterbouw van StartupVillage werd vandaag officieel geopend en de partners die er zich vestigen bekendgemaakt. De renovatie van de voorbouw is volop bezig. Eind dit jaar zal die beschikbaar zijn voor innovatieve groeibedrijven.

In totaal zal ruim 3300 vierkante meter beschikbare oppervlakte aangeboden worden. Het is een knooppunt in het stedelijke beleid rond digitale startups en groeibedrijven.

Burgemeester Bart De Wever benadrukt dat StartupVillage de digitale economie groeikansen biedt en de samenwerking versterkt tussen interuniversitair onderzoek, geconnecteerde livings labs, digitale startups en investeerders.

De Wever. “Groei verzilveren we door schaalvoordelen te creëren. Daarom willen we die dynamiek ook stevig regionaal en internationaal verankeren. We leggen vandaag de basis voor de uitbouw van een Smart Flanders.”

Philip Heylen, schepen voor economie: “Het is onze taak om de dynamiek te versterken die leeft bij de marktpartijen: Start it @kbc, TheCoFoundry van Cronos, Kickstart van Telenet, de pioniers van Idealabs, Netwerk Ondernemen, de partners van BlueChem en BlueHealth Antwerp, Login, de groep van DuvalUnion en natuurlijk imec/iMinds. Wij treden op als partner en we ondersteunen. We brengen mensen samen en zijn matchmaker.”


Dit zijn de startup die zich er nu al zullen vestigen:

  • Citycubes, de startup van Dieter Veulemans, opent op de gelijkvloerse verdieping een innovatieve business- en eventlounge, die ‘De Serre’ zal heten.
  • Op de eerste verdieping komt ‘TheCofoundry’, een incubator van de Cronos Groep voor groeibedrijven.
  • Op de tweede verdieping zal de nieuw gefuseerde organisatie imec/iMinds zich voor het eerst in Antwerpen vestigen. Naast de uitrol van haar eigen incubatieprogramma ‘iStart’, zal imec/iMinds vanuit Antwerpen ook een ‘living lab voor connected things’ uitbouwen.