Eerste Belgische software summit voor industriële CxO’s - oproep

Wie als aanbieder of leidinggevende nadenkt over digitale fabriek, rept zich dit najaar naar ABISS, de software summit over nieuwe productietechnieken. Met de steun van Engineeringnet.

Trefwoorden: #abiss

Lees verder

Techniek

( Foto: Invent Media )

ENGINEERINGNET.BE - We maakten er in een vroeg stadium al melding van (zie leestip onderaan): InventMedia, gekend van onder meer de vakbeurzen Indumation over industriële automatisering en MTMS over de transformatie van materialen stampt een geheel nieuw en vooral toekomstgericht netwerk event uit de grond: ABISS, over het digitaliseren van bedrijfsprocessen in productiebedrijven.

"Het digitaliseren van het productiegebeuren is van een heel andere orde dan die van andere bedrijfsprocessen", stelt initiatiefnemer Karl D'haveloose. "De complexiteit is er veel groter. Maar dat er veel zal veranderen staat vast: nieuwe technologieën zoals IoT, Industrie 4.0, smart factories, de cloud en additive manufacturing komen onvermijdelijk op ons af. De Belgische producenten hebben er dus alle baat bij zich nu al te wapenen."

"Centraal staat een congres met een tiental informatieve learningsessies. Dat kennisprogramma ligt zo goed als vast. We koppelen dit aan een budgetvriendelijke all-in beurs voor alle aanbieders van producten of diensten die te maken hebben met het digitale transformatieproces."

"Het is de bedoeling dat op deze ééndaagse software summit de C-levels (zoals COO's, CEO's, CTO's en CIO's) de ontwikkelaars en implementatiepartners ontmoeten. We zitten nog in de allereerste fase van de industriële digitalisering, maar ik geloof er vast in dat er voor een initiatief zoals ABISS een waardevolle rol is weggelegd in dit transformatieproces. We genieten de steun van Agoria als technologiefederatie en van Engineeringnet als mediapartner."

"Ik doe daarom een oproep aan alle markspelers om deel te nemen en hun diensten nu al aan te bieden om de Belgische proces- en maakbedrijven vanaf een vroeg stadium te begeleiden."

Tot de al ingeschreven deelnemers behoren aan de aanbodzijde grote markspelers zoals Actemium, Rockwell Automation en Siemens, maar ook leveranciers zoals IGE-XAO, Bintz Technics, Orbid, Contec en Savaco, naast startups zoals Valuexstream, Rombit en Amia Systems. In principe komt elke leverancier van producten of diensten die toegevoegde waarde bieden via bijvoorbeeld dataopslag in de cloud of die veranderingsprocessen begeleidt in aanmerking.

Voor België is het concept om een softwaretop over de digitale fabriek in te richten voor specifiek C-levels in productiebedrijven een primeur. Nederland heeft al langer een gelijkaardig "Business Software Event", dat door Mikrocentrum wordt ingericht en plaatsvindt in Den Bosch. Dat initiatief rekent dit jaar op 150 exposanten en een 1000-tal bezoekers.


ACHTERGROND
ABISS vindt plaats op donderdag 29 september 2016 in Kortrijk Expo.