ImevaX gebruikt Vax-id van Novosanis voor Fase 1 vaccinstudie

ImevaX, Duits biofarmaceutisch bedrijf, ontwikkelt een vaccin tegen Helicobacter pylori (H. pylori). Voor een nauwkeurige injectie zal het gebruik maken van de Vax-id van Novosanis.

Trefwoorden: #bacterie, #helicobacter pylori, #ImevaX, #maagkanker, #Novosanis, #resistentie, #vaccin, #VAX-ID

Lees verder

Techniek

( Foto: Novosanis )

ENGINEERINGNET.BE - H. pylori leidt tot een van de meest voorkomende bacteriële infecties wereldwijd. Door de verminderde werkzaamheid van bestaande antibiotica, is er een grotere medische behoefte aan een vaccin.

Vax-id, een medisch toestel ontwikkeld door Novosanis, is geschikt voor injectie in de dermale laag van de huid. Eén van de voordelen van intradermale injectie is de verbeterde immuunrespons, waarbij sneller een reactie van het immuunsysteem optreedt na injectie in de huid.

Een bijkomend voordeel is het minimaal verlies van dosis door de nauwkeurigheid van de inspuiting. Tot slot, is het toestel eenvoudig in gebruik en vereist het een minimum aan training.

Dr. Marie Roskrow, CEO van ImevaX: “Meer dan 50% van de wereldbevolking is drager van de H. pylori bacterie. Het is dus noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken om deze infecties te behandelen of zelfs te voorkomen."


ACHTERGROND
De helicobacter pylori (H. pylori) is een bacterie, die chronische maagzweren kan veroorzaken en potentieel maagkanker.

ImevaX, gevestigd in het Duitse München, ontwikkelt zeer specifieke vaccins tegen pathogenen die chronische infectieziekten veroorzaken.