iMinds’ iStart breidt uit met 8 beloftevolle digitale start-ups

In het eerste kwartaal van dit jaar werd het iStart ondernemerschaps-programma van iMinds uitgebreid met acht nieuwe, beloftevolle digitale start-ups.

Trefwoorden: #Azumuta, #Chestnote, #Cumul.io, #Epilog, #IDRONECT, #iMinds, #iStart, #NephroFlow, #OptiBuild

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot OptiBuild )

ENGINEERINGNET.BE - De iStart werking is ondertussen goed voor meer dan 100 opgerichte bedrijven, meer dan 400 full-time jobs en een totale omzet van meer dan 20 miljoen euro (in 2015).

Wat alvast opvalt, is dat de nieuwe lichting iStarters actief is in een aantal nichedomeinen. Volgens de coaches verhoogt dat hun kansen op internationaal succes.

Sven De Cleyn, Directeur van dit programma: “Wat vooral opvalt bij deze lichting iStarters is dat zij zich nog meer dan vroeger specialiseren in nichedomeinen. En dat is geen slechte keuze, want we zijn ervan overtuigd dat elk van deze starters het potentieel heeft om een wereldspeler te worden in zijn domein.”


Een overzicht van de nieuwkomers:

  1. Azumuta (Gent): bedrijven kunnen hun werkprocessen voortaan digitaal documenteren en ontsluiten. Een belangrijke toeleverancier van het Gentse Volvo Cars hapte al toe.
  2. Chestnote (Antwerpen): Met hun ‘slow messaging’ app verzend je berichten die enkel kunnen worden geopend wanneer wordt voldaan aan voorwaarden (zoals locatie of tijdstip) bepaald door de verzender.
  3. Cumul.io (Leuven): data-analysetool waarmee je informatie uit verschillende databronnen op een eenvoudige manier kan visualiseren en analyseren, zodat je op basis daarvan beter onderbouwde beslissingen kan nemen.
  4. Epilog (Gent): dokters kunnen hun Epilog-tool gebruiken om op basis van hersenscans beter en scherper in te schatten waar de probleemgebieden voor een bepaalde patiënt zich precies bevinden, en waar (en hoe) ze dus moeten ingrijpen.
  5. Equicty (West-Vlaanderen): een platform dat data van paarden, ruiters en managers combineert, met de bedoeling de prestaties ervan te optimaliseren.
  6. IDRONECT (Erembodegem): vliegmanagementplatform detecteert en coördineert de vliegbewegingen van drones. Zeker nu de drone-regelgeving in heel Europa stilaan vorm krijgt, is de nood voor zo’n platform groot.
  7. NephroFlow (Brugge): workflow in nierdialysecentra optimaliseren. De intelligente mobiele applicatie en haar krachtige back-end verbeteren de communicatie tussen de teamleden, verhogen de efficiëntie van de dienst, verminderen de kans op fouten en helpen de kwaliteit op een continue manier te meten en te verbeteren.
  8. OptiBuild (Hasselt): online softwaretool waarmee op een kostefficiënte manier energieneutrale gebouwen ontworpen kunnen worden.