• 05/08/2016

Wat maakt iemand geschikt voor het Telenet Fiber-team ?

Tania Campaert, Jeroen Maesen en Kurt Verheyen zijn drie van een team van een tiental collega’s bij Telenet die zorgen voor ons steeds sneller en betrouwbaarder internet.

Trefwoorden: #Fiberteam, #glasvezel, #ICT, #internet, #kabel, #netwerk, #telefonie, #Telenet

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Echte Fiber-medewerkers onderscheiden zich door hun technisch inzicht en hun verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast zijn deze medewerkers echte teamspelers.

Technisch inzicht
Een ingenieursdiploma is geen vereiste. Wij hebben allerhande profielen in onze afdeling, gaande van A2 tot inge­nieur. De finesses van glasvezel leer je on-the-job. Een technologische basis, logisch inzicht en interesse in ‘bouwen’ zijn onmisbaar.

Verantwoordelijkheidsgevoel
Iedereen in het Fiber-team heeft verantwoordelijkheid over zijn eigen projecten, maakt berekeningen, hakt knopen door, helpt collega’s, stuurt aannemers aan en lost onverwachte problemen op. Stressbestendig zijn en zelfstandig werken zijn een must.

Teamspeler
Samenwerken is cruciaal in deze job. Zoals glasvezel verbonden is met andere netwerken, is ook het fiberteam sterk verbonden met andere Telenet-afdelingen. De interne open communicatie is onmisbaar bij het voortdurend overleg en elkaar helpen.


3 van deze Fiber-medewerkers getuigen:

Tania Campaert (41): «Architect van netwerk»
“Ik hou als Technology Engineer Fiber van het innoveren, het uitwerken van moeilijke projecten en het werken met en het uittesten van de nieuwste materialen. Je kunt ons zien als architecten van het netwerk die highlevel ontwerpen maken en instaan voor het bouwen en onderhouden hiervan. Het helikopterview houden over het netwerk is voor mij de grootste uitdaging, wat mijn job na 16 jaar nog steeds boeiend houdt.”


Jeroen Maesen (31): «Elke dag op reis»
“Ik ga als Operations Engineer Fiber precies elke dag op reis van achter mijn bureau. Zo reis ik over heel Vlaanderen, naar glasvezelprojecten waaraan we werken. Soms kunnen we ook in-the-field zelf de werken opvolgen. De vrijheid en verantwoordelijkheid in mijn nieuwe job bij Telenet geven voldoening. Zo hebben we ook flexibele werkuren waardoor het prima valt te combineren met gezin en sportactiviteiten.”


Kurt Verheyen (36): «Oplossingen voor de toekomst»
“Als Technical Support Engineer Fiber kan ik niet zonder mijn gezond boerenverstand en logisch technisch inzicht. De netwerken moeten zo logisch mogelijk worden opgebouwd, én met zicht op de toekomst. Een centrale vraag hierin: Hoe kan ons team voldoende capaciteit voorzien? Zo zie ik fiber-to-the-home ook wel binnen een aantal jaren doorbreken. Al gaat alles zo snel. Het zou ook vroeger kunnen zijn.”


Meer informatie:
jobs.telenet.be

Video's:

Huidige jobaanbiedingen:


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.