Nederlands consortium werkt aan cyberveiligheid Olympische Spelen 2020

Het gaat er hierbij om de Japanse vitale infrastructuur tijdens alle evenementen optimaal te beschermen tegen cyberdreigingen.

Trefwoorden: #beveiliging, #cyberdreigingen, #cyberveiligheid, #Olympische Spelen, #Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, #The Hague Security Delta

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Begin juli heeft een consortium van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van het programma Partners for International Business.

Japan is in 2020 gastland voor de Olympische en Paralympische Spelen. De Japanse overheid heeft als taak om de vitale infrastructuur tijdens deze evenementen optimaal te beschermen tegen cyberdreigingen. De samenwerkingsovereenkomst biedt het Nederlandse consortium een goede uitgangspositie om de Japanse markt te betreden.

Het consortium bestaat uit een combinatie van acht bedrijven: Alliander, Compumatica, Evidantly, Group 2000, Radically Open Security, Redsocks, Security Matters en ZiuZ. Verder nemen twee kennisinstellingen deel: TU Delft en TU Eindhoven. Overige deelnemers zijn: The Hague Security Delta en Innovation Quarter.

Het consortium legt de nadruk op bescherming van de energie-, drinkwater- en telecomsector. Ook de cyberveiligheid van de financiële dienstverlening en autonome voertuigen zijn thema’s waar het consortium zich op richt.

Doel van het consortium is tevens om Nederland te positioneren als het land dat beschikt over de juiste kennis en ervaring om vitale infrastructuren te beschermen tegen cyberaanvallen.

The Hague Security Delta is het grootste veiligheidscluster van Europa. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen aan innovaties en ontwikkeling van kennis op het gebied van veiligheid.